RO EN
Coșul este gol

ABC PROFESION’AL: Piata nu mai reveni la ritmul de crestere din 2008


Compania
ABC Profesion’Al Design este specializata in proiectarea de fatade cortina, avand o expertiza tehnica recunoscuta in acest domeniu de activitate. Dintre lucrarile realizate de-a lungul anilor, se remarca: sediul Romstal, cladirea CEC din Piata Alba Iulia - Bucuresti, sediul Bog'Art, imobilul de birouri din Piata Buzesti, centrul comercial Jolie Ville, din Baneasa etc.

Cristian Bulbuc, director general
ABC Profesion’Al Design: "Din punct de vedere al valorii proiectelor realizate si al incasarilor, anul trecut compania noastra a avut un regres de circa 50%, fata de 2008. Cele mai importante lucrari realizate in aceasta perioada au fost: fatada imobilului de birouri din str. Invingatorilor, sector 3 - Bucuresti; peretele cortina al showroom-ului Harley Davidson (extindere Citroen), amplasat in proximitatea DN1; detaliile de executie ale luminatorului de la Biblioteca Nationala, din Capitala; detaliile de executie-uzinare ale structurii metalice a luminatorului de la Camera Notarilor Publici, din Bucuresti. In prezent, se afla in lucru fatada si luminatoarele ansamblului comercial Piata Amzei. Pe termen scurt, este posibil sa se finalizeze negocierile pentru inca doua lucrari destul de mari, dar acest lucru se poate confirma doar in momentul in care licitatia organizata de beneficiar va fi castigata de fabricantii cu care colaboram. In ceea ce priveste evolutia pe termen scurt a pietei de profil, sunt dificil de intuit intentiile celor care acceseaza serviciile oferite de ABC Profesion’Al Design. Cert este faptul ca lipsa finantarii si starea de neincredere si incertitudine reprezinta elemente caracteristice ale acestei perioade, ceea ce duce la amanarea lansarii de proiecte noi, cel putin pana in momentul in care piata mondiala nu se va echilibra. Se pare ca, la nivel international, se doreste o uniformizare a preturilor, care sa oglindeasca mai fidel valoarea intrinseca a domeniului material. Sectorul autohton al constructiilor este alimentat din punct de vedere financiar mai ales din surse externe, iar investitiile realizate exclusiv din fonduri autohtone sunt nesemnificative. De aceea, este posibil ca revenirea sectorului sa aiba loc intr-un ritm mai lent comparativ cu trendul ascendent consemnat in perioada anterioara crizei, acest lucru intamplandu-se in momentul in care speculatorii vor constata faptul ca indicatorul de returnare a investitiei va garanta castiguri mai mari de 50%. De aceea, noi consideram ca sectorul de constructii nu va mai reveni niciodata la ritmul anormal de crestere consemnat pana in 2009. In continuare, proiectele vor fi sustinute din fonduri publice sau private externe, iar multe dintre lucrari se vor realiza exclusiv pe baza unor resurse provenite din afara granitelor Romaniei, astfel incat intregul profitul va fi expatriat. Exceptia va fi constituita de imobilele rezidentiale executate prin intermediul programelor guvernamentale de stimulare economica. In acelasi timp, pe fondul strategiei contraproductive care implica urmarirea obstinenta si exclusiva a maximizarii profitului, se vor folosi cu precadere materialele cu performante indoielnice, ceea ce ar putea induce consecinte devastatoare avand in vedere caracteristicile climatice si seismice ale regiunii".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter