RO EN
Coșul este gol

C&W: Crestere a investitiilor in proprietati comerciale, in 2010

Volumul investitiilor in proprietatile comerciale la nivel mondial va spori cu 30% in acest an, ajungand la o valoare de 478 miliarde euro, conform raportului Global Investment Atlas, elaborat de agentia Cushman & Wakefield (C&W), specializata in domeniile consultantei si cercetarii din domeniul imobiliar. "Cresterea din 2010 va fi marcata de o revenire a sectorului specific din SUA, trendul ascendent urmand a fi chiar mai semnificativ daca situatia actuala se va mentine pana la finele anului in curs", se arata in studiul citat. In 2009, volumul de investitii globale in sectorul comercial s-a diminuat cu 23%, pana la 270 miliarde euro, inregistrand cel mai scazut nivel din anul 2003. In prezent, China detine cea mai mare piata de investitii imobiliare din lume, raportand, in 2009, o crestere de 143%, urmata de cele din Marea Britanie si SUA. "Zona Asia-Pacific a consemnat o crestere a cotei de piata la nivel mondial la 59%, cu 80% mai mare decat cea din 2008, previziunile pentru 2010 fiind de majorare cu 20% a acestui indicator", a declarat Donald Han, director general regional pentru zona Asia-Pacific, din cadrul Cushman & Wakefield. Cele doua mari piete din regiune sunt reprezentate de China si Japonia. O evolutie optima este previzionata pe piata proprietatilor comerciale din SUA, fiind asteptata o crestere de 50%.
In ceea ce priveste investitiile in proprietatile comerciale din Europa, Orientul Mijlociu si Asia (EMEA), acestea vor spori, in 2010, cu 44%, la 115 miliarde euro, ajungand la nivelul din 2004. Informatii suplimentare, la www.cushwake.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter