RO EN
Coșul este gol

Melcret-AT inregistreaza o evolutie optima a activitatii


Alexandru Teodorescu (54 ani)
Functia/firma: director general al Melcret AT;
Studii: Facultatea de Mecanica, Sectia Nave si Instalatii de Bord, Universitatea Dunarea de Jos - Galati;
Experienta profesionala: 14 ani in domeniu;
Hobby: navigatie pe ambarcatiuni cu vele si motor.
Infiintata in anul 1994, compania Melcret-AT, din Galati, s-a specializat, inca de la inceputul activitatii, in realizarea/montajul de tamplarie termoizolanta din aluminiu si PVC. Actualmente, acest segment este preponderent si are o contributie de circa 86% la cifra de afaceri. De asemenea, avand in vedere experienta acumulata, in prezent Melcret-AT se implica preponderent in executia de elemente complexe pentru aplicatii arhitecturale.

- Cum se structureaza oferta proprie de produse si servicii?
- In general, suntem specializati in executia de pereti cortina si in efectuarea lucrarilor de placare cu materiale compozite (acestea contribuie cu 85% la cifra de afaceri). De asemenea, fabricam si tamplarie din aluminiu (in proportie de 9% din total), respectiv ansambluri din PVC (5%). Utilajele folosite in procesul de productie sunt reprezentate de doua linii tehnologice Elumatec, cu o capacitate de procesare de 45.000 mp/an. Pentru fatadele cortina se utilizeaza sisteme Alumil sau Wicona si vitraje furnizate de Saint-Gobain Glass Romania, AGC Flat Glass si Guardian. Pe segmentul asamblarii tamplariei din aluminiu, prelucram preponderent serii Alumil 11500, iar pentru cea din PVC, profile Veka. Ferestrele sunt prevazute cu feronerie G-U, Maco sau Roto. Societatea poate realiza, totodata, sere (wintergarten) sau luminatoare autoportante/montate pe cadre speciale de rezistenta. Reteaua de distributie este dezvoltata la nivel national, fiind extinsa in toate judetele tarii. Dintre serviciile oferite partenerilor, se disting cele de consultanta, proiectare tehnologica, transport, remedieri, garantie etc.

- Prezentati situatia financiara a Melcret-AT.
- La nivelul lui 2008 preconizam o cifra de afaceri de 4,5 milioane de euro, din care, in primul semestru al anului in curs, am inregistrat deja doua milioane de euro. Nivelul total al livrarilor se estimeaza la 20.000 mp de tamplarie din aluminiu si PVC, din care 15.000 mp ansambluri din aluminiu (10.000 mp de fatade cortina, 5.000 mp de ferestre/usi) si 5.000 mp tamplarie din PVC. Spre comparatie, in 2007, vanzarile s-au cifrat la 2,7 milioane de euro. Pe termen scurt, am lansat si se afla in derulare cateva programe de investitii, in valoare de 16,6 milioane de euro, care constau in executia unui complex rezidential, a unei unitati integrate de prelucrare a sticlei etc. De asemenea, suntem in faza de documentare pentru procedurile de aplicare a marcajului CE, Melcret-AT implementand, in anul 2000, sistemul de management al calitatii conform ISO 9001.

- Cum a evoluat piata producatorilor de tamplarie?
- Segmentul nostru de piata a inregistrat, in ultima perioada, un ritm de crestere de circa 20% pe an, datorita dezvoltarii constructiilor din categoria imobilelor nerezidentiale. Situatia fortei de mun ca este echilibrata, chiar daca se inregistreaza o fluctuatie masiva a personalului specializat. Compania noastra dispune de 60 de angajati, calificati in Austria/Germania, iar in prezent, datorita cresterii comenzilor, suntem in curs de angajare a 10 ingineri si 15 persoane care sa activeze direct in productie, in calitate de lucratori calificati. In contextul actual, beneficiarii au surse vaste de informare, constituite, in principal, de mass-media de specialitate, targuri si expozitii si altele. Totusi, cred ca elementul principal de acces la informatii il reprezinta internetul. Piata nationala de tamplarie s-a dezvoltat constant in ultima perioada, principalele schimbari fiind impuse de exigentele beneficiarilor. In prezent, se remarca o segmentare a comenzilor pe cateva coordonate: contracte de achizitie a ansamblurilor standard din PVC, in productie de serie si volum mare, cu preturi cuprinse intre 60 de euro/mp si 90 de euro/mp (pentru proiecte rezidentiale de anvergura); solicitari pentru executia de ferestre/usi din aluminiu si fatade cortina, cu un grad inalt de complexitate (efectuate de clienti bine informati, care au cerinte deosebite inclusiv in ceea ce priveste vitrajul); cresterea volumului lucrarilor pentru alte constructii speciale si a livrarilor destinate colaboratorilor din strainatate. Astfel, in prezent, Melcret-AT deruleaza contracte importante la export, incheiate cu parteneri din Austria si Belgia.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter