RO EN
Coșul este gol

SIKA ROMANIA: Avans de 5% estimat pe piata locala a hidroizolatiilor

Piata de sisteme hidroizolatoare din Romania a inregistrat un avans de aproximativ 3% in 2011 fata de nivelul anului anterior, pana la circa 200 milioane de lei, potrivit datelor companiei Sika, unul dintre principalii furnizori de sisteme specifice din tara noastra. Din punct de vedere cantitativ, a fost observata o crestere mai importanta pe segmentele de emulsii bituminoase si sitetice, mortare pentru impermeabilizare si etansari flexibile pentru rosturi. Piata autohtona de hidroizolatii este dominata, in prezent, de produsele pe baza de bitum si alti derivati ai acestuia. In ceea ce priveste impartirea sectorului in functie de tipurile de sisteme specifice, cele lichide (in special bituminoase) reprezinta 22%, fiind urmate de membranele flexibile (13%) si de mortarele pentru impermeabilizare (9%-10%). De asemenea, etansarile flexibile pentru rosturi reprezinta circa 6% din valoarea pietei de profil.

Aurelian Pascale, Business Unit Manager Contractors in cadrul Sika Romania: "Pentru 2012 mizam pe un avans de minimum 5% al pietei locale de hidroizolatii, comparativ cu anul trecut. Principala tendinta vizibila in domeniu (desi la nivel incipient) este de orientare catre solutii performante si tehnologii moderne care confera siguranta si avantaje financiare pe termen mai indelungat de exploatare. Dorinta de a utiliza solutii profesionale exista, in pofida faptului ca bugetele nu sunt bine dimensionate sau chiar insuficiente. Grupul Sika livreaza solutii de hidroizolare de peste 100 de ani, cand au fost puse bazele companiei. Varietatea solutiilor dezvoltate pana in prezent in acest domeniu acopera toate tipurile de aplicatii necesare pentru a proteja structurile aflate in contact cu apa. Cele mai populare si utilizate solutii Sika provin din segmentul membranelor pentru hidroizolarea acoperisurilor, bazinelor de apa, iazurilor, piscinelor si structurilor ingropate (marcile Sikaplan si Sarnafil). De asemenea, in topul vanzarilor se afla si benzile de etansare pentru rosturile structurilor din beton (Sika Waterbar, Tricosal, Sika Swell), mortarele rigide sau flexibile pentru protectia suprafetelor expuse in contact cu apa (Sika Top Seal 107, Elastocem 109), adezivii hidroizolatori pentru placari ceramice (Sikabond T8), membranele lichide adaptate aplicarii pe orice forma posibila a stratutului suport (Sikalastic) si aditivii de impermeabilizare pentru betoane, sape si mortare pe baza de ciment, dintre care Sika 1, cel mai popular, este primul produs creat de grupul Sika, in 1910. Ponderile acestor game de produse variaza anual. Din punct de vedere geografic, zonele cele mai active in sectorul constructiilor sunt, in mod evident, Bucurestiul si zonele limitrofe, precum si regiunile de centru, vest si sud-est ale tarii. Produsele de hidroizolatii furnizate de Sika in Romania sunt importate preponderent din Elvetia, Germania si Austria. In primele sase luni ale acestui an, afacerile Sika Romania au inregistrat o crestere de 20% comparativ cu intervalul similar din 2011, pentru intregul an fiind estimat un avans de circa 10% al vanzarilor. Anul trecut am raportat o cifra de afaceri de 18 milioane de euro, in crestere cu 17% fata de nivelul din 2010".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter