RO EN
Coșul este gol

Opinii despre piata de centrale termice si instalatii - Lindab

Ovidiu Margan - Business Unit Manager Divizia Ventilatii Lindab: "Suntem lider in domeniul sistemelor de tubulaturi circulare si accesorii, inregistrand - la nivelul lui 2007 - o cota de piata de 13%, dintr-un total de 22,5 milioane de euro, conform studiilor proprii. Pentru 2008, veniturile in domeniul ventilatiilor au ramas la aproximativ acelasi nivel, inregistrand o usoara crestere de 3%-5%.
Evolutia segmentului de profil in 2009 se incadreaza in contextul economic general, estimandu-se o diminuare a acestuia cu 25%-30%, in principal din cauza scaderii nivelului investitiilor straine directe si lipsei de lichiditati necesare dezvoltarii proiectelor de constructii. Alaturi de sistemul circular si etans de ventilatie Lindab Safe, furnizam game complexe de grile si difuzoare, elemente de protectie la foc, respectiv clapete si grile, dar si pachetul de softuri de proiectare IT-line. Activitatea in primul trimestru a fost peste valorile bugetate si mai mare fata de aceeasi perioada din 2008, fapt ce se datoreaza, in principal, proiectelor demarate in vara-toamna anului 2008. Pentru trimestrul al doilea din 2009 s-a pastrat acelasi trend ca in primele trei luni. Dat fiind ca o serie de proiecte de mare anvergura programate pentru anul 2009 sunt blocate sau amanate pentru 2010-2011, in a doua jumatate a anului este posibila o stagnare sau chiar o scadere usoara. Daca se adeveresc aceste previziuni, pe intregul an consider ca vom avea o crestere modesta comparativ cu anul anterior. La nivelul intregii companii, am inregistrat anul trecut, in Romania, o cifra de afaceri de 63 milioane de euro. In conditiile economice actuale mentinem la nivelul intregii companii o politica de reducere a cheltuielilor fata de anul trecut, astfel ca nu putem vorbi de posibilitatea realizarii unor investitii de anvergura, doar cele strict necesare pentru buna functionare. Dintre principalele probleme cu care ne confruntam, poate fi amintit blocajul financiar si investitional care genereaza o reducere semnificativa a numarului si valorii proiectelor noi, concomitent cu lipsa finantarii pentru proiectele in desfasurare. Alte probleme intalnite, in prezent, in piata sunt: «presiunea» asupra pretului si, implicit, scaderea calitatii constructiilor realizate, precum si intarzierea in lant a platilor efectuate intre beneficiar, constructor si furnizor".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter