RO EN
Coșul este gol

Opinii piata constructiilor 2008-2009 - Lindab Romania

Andrei Sulyok, director general Lindab Romania: "In 2008, scumpirea repetata si continua a materiei prime, coroborata cu fluctuatiile cursului valutar si scumpirea creditelor au fost si sunt inca obstacolele, dar - in acelasi timp - si provocarile principale. De asemenea, ne confruntam in continuare cu lipsa fortei de munca specializate.
In cursul acestui an s-a manifestat o tendinta de temperare in domeniul rezidential si de crestere puternica in segmentul industrial. In acelasi timp, diversi factori, cum ar fi, de exemplu, majorarea accelerata a preturilor terenurilor, au dus la importante modificari in modul de a construi. Astfel, s-a trecut treptat de la constructiile pe orizontala la cele pe verticala, blocurile si constructiile inalte fiind acum preferate de catre dezvoltatori. Aceasta inseamna ca suprafata de acoperis/locuitor a scazut in mod semnificativ. Consider insa ca vor continua sa se inregistreze cresteri pe piata locala a sistemelor pentru acoperisuri, dar nu in ritmul de pana acum. Strategia noastra pentru anii urmatori nu s-a modificat foarte mult ca urmare a evolutiei economice din ultima perioada. Ceea ce se intampla acum pe piata constructiilor din Romania era oarecum previzibil si inclus in planurile noastre de viitor. Tari precum Ungaria sau Polonia se confrunta de cativa ani cu situatia in care ne aflam noi acum. E adevarat ca nu ne-am asteptat la crizele de pe pietele financiare si nici la incertitudinea ce caracterizeaza dezvoltarea economica globala, dar credem ca in Romania se vor resimti mai putin efectele acestei situatii".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter