RO EN
Coșul este gol

Opinii piata constructiilor 2008-2009 - Coilprofil

Liviu Mistodinis, director executiv Coilprofil (producator de tabla, tigla si panouri termoizolante): "Piata sistemelor de invelitori metalice inregistreaza un trend ascendent (15% - 25% - in functie de fiecare segment), insa nu va cunoaste cresterea de anul trecut. Dinamica majorarilor din anii precedenti a determinat aparitia rapida a unui numar foarte mare de producatori sau importatori (atat reprezentanti ai companiilor din Europa de Vest si Est, cat si autohtoni).
Pe anumite segmente, capacitatile de productie existente si in curs de instalare depasesc cerintele din piata pe termen mediu si lung. In contextul in care preturile produselor au crescut datorita sporirilor salariale, fluctuatiei schimbului valutar si majorarilor de pret ale materiei prime, marjele pe produse au scazut mult si este nevoie de un volum mare de vanzari pentru a fi competitiv. In aceasta perioada segmentul constructiilor este - totusi - imprevizibil si poate fi afectat de instabilitatea generata de criza financiara pe care celelalte tari o resimt deja. O parte din cei implicati nu vor face fata concurentei si vor aparea reorganizari sau chiar falimente. Este o realitate faptul ca multe dintre firmele nou-intrate in piata fac rabat de la calitate pentru a castiga piata cu preturi mici, deoarece in acest moment pretul reprezinta principalul criteriu in ceea ce priveste decizia de cumparare".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter