RO EN
Coșul este gol

Opinii despre piata de hale, structuri metalice si panouri termoizolante - Lindab

Istvan Balog, business unit manager Lindab-Astron Building Systems: “Piata halelor metalice a inregistrat o scadere in primele luni ale anului in curs, mai ales in Europa Centrala si de Est si CSI. Investitorii locali, in special companiile cu potential redus, nu-si permit sa investeasca in acest moment in unitati de depozitare si productie, din cauza scaderii generale a cererii.
Cei care mai aloca fonduri pentru astfel de investitii sunt companiile multinationale, care au inca puterea financiara de a urma strategii pe termen lung, de perspectiva. In 2008, valoarea pietei a fost cuprinsa intre 240 milioane de euro si 300 milioane de euro. Principala problema cu care ne confruntam in desfasurarea activitatii vizeaza diminuarea numarului de clienti mici si mijlocii, care reprezentau doua treimi din afacerile Lindab Astron. Pentru a veni in intampinarea acestora am implementat si dezvoltat un program de franciza prin care partenerii pot fi sustinuti in comercializarea independenta a halelor metalice, in sistem complet (structura metalica, inchideri acoperis si pereti, accesorii necesare), ce pot fi hale metalice in sistem SSB (cladiri cu un singur etaj), destinate activitatilor comerciale: productie, depozitare, vanzare sau in sistem MSB (cladiri cu mai multe etaje), potrivite cladirilor pentru birouri, hoteluri, scoli. Costul francizei este de 4000 de euro, iar investitia totala anuala se ridica la 20.000 -30.000 de euro. Zonele cu potential industrial neacoperite in acest moment sunt: Craiova, Constanta, Baia Mare, Sibiu, Iasi, Bacau, Galati si Targu Mures. De asemenea, am identificat unele nise cu potential de crestere chiar si in perioada de criza, si anume agricultura (prin depozite si combinate de seminte) si cladirile publice (scoli, sali de sport etc). Din pacate, principala piedica in calea investitorilor in agricultura este dificultatea in accesarea fondurilor europene, cauzata - in special - de birocratia care ingreuneaza fiecare pas si face dificila implementarea initiativelor”.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter