RO EN
Coșul este gol

SIKA: Majorare de 10,3% a vanzarilor inregistrate pe pietele emergente

Producatorul elvetian de materiale chimice pentru constructii Sika, activ la nivel national prin filiala Sika Romania cu sediul in Brasov si afaceri anuale de circa 20 milioane de euro, a raportat o crestere de 5,1% a cifrei de afaceri din primele trei luni din 2015, pana la 1,2 miliarde franci elvetieni (CHF). Potrivit datelor incluse in cel mai recent raport financiar al companiei, evolutii importante ale vanzarilor au fost inregistrate la nivelul tuturor pietelor, inclusiv in Romania, in pofida faptului ca intarirea monedei elvetiene a avut efecte negative asupra incasarilor. Pe pietele emergente, Sika a consemnat o majorare cu 10,3% a afacerilor din trimestrul intai. "Rezultatele foarte bune obtinute in primele trei luni ale anului in curs confirma inca o data faptul ca modelul de afaceri dupa care ne ghidam activitatea este cel castigator. In intervalul analizat am deschis trei noi fabrici si am infiintat a 91-a subsidiara, in Myanmar. Prin aceste investitii si dezvoltarea de produse noi ne-am accelerat extinderea pe pietele emergente, strategie pe care o vom implementa si in 2015", a declarat Jan Jenisch, CEO al grupului Sika.
Din punct de vedere regional, vanzarile din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (regiunea EMEA) s-au majorat, in intervalul analizat, cu 1,1%, in pofida evolutiilor de peste 10% din Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa. Prin contrast, cererea din vestul Europei s-a situat mult sub nivelul din primele trei luni din 2014. Deschiderea noilor fabrici din Dubai si La Réunion va genera venituri suplimentare in regiune, in viitor. Cele mai importante evolutii au fost raportate, insa, in cele doua Americi (+17% in America Latina, respectiv +10,7% in America de Nord), rezultatele foarte bune datorandu-se unei dezvoltarii spectaculoase a sectorului de constructii din SUA, precum si unei prezente consolidate in sudul continentului. Evolutia din zona Asia-Pacific s-a moderat, insa, ajungand la +2,5%, cresteri mai importante fiind raportate de subsidiarele din sud-estul Asiei si de cele din regiunea Pacificului, iar cererea din China si Japonia s-a situat pe un trend descrescator. In primele luni ale acestui an, Sika a deschis prima unitate de productie din Sri Lanka.
Pentru 2015, conducerea companiei estimeaza o crestere cuprinsa intre 6% si 8% a cifrei globale de afaceri, principala provocare pentru companie urmand a fi reprezentata de stabilizarea la un nivel ridicat a francului elvetian.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter