RO EN
Coșul este gol

SIKA ROMANIA: Dublare a volumelor de vanzari fata de anul trecut

In primele opt luni ale anului in curs, piata materialelor de constructii a inregistrat o scadere a productiei de 28,5% in comparatie cu aceeasi perioada din 2008. Conform opiniilor exprimate de reprezentantii firmelor specializate, volumul productiei va ajunge, pana la finele anului in curs, la sub 33% din valoarea din 2008. In acest context, producatorii de materiale de constructii au implementat o serie de masuri pentru a contracara efectele recesiunii economice, pe care majoritatea a resimtit-o in totalitate.


Ileana Nicolae, director general al Sika Romania:
"Firma noastra nu se limiteaza doar la comercializarea produselor, ci asigura - totodata - si asistenta tehnica pentru acestea. Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si aplicarea noilor norme in constructii au reusit sa schimbe mentalitatea oarecum depasita a celor care activeaza in domeniul materialelor chimice pentru constructii - si anume aceea de a alege intotdeauna cel mai ieftin produs. Astfel, am observat ca luarea deciziei de cumparare inclina in favoarea materialului care prezinta un raport calitate / pret convenabil. Piata autohtona este, in general, receptiva la inovatii, insa mereu sensibila la preturile produselor nou-lansate. Totusi, micii antreprenori si beneficiarii incep sa le aprecieze calitatile de indata ce acestea reusesc sa le rezolve problemele. In comparatie cu alti furnizori, am pastrat preturile de vanzare la acelasi nivel. De asemenea, in ceea ce priveste strategia proprie investitionala pentru perioada urmatoare, vom fi mai precauti, dar deschisi la orice noi oportunitati. Principala problema pe care o intampinam in desfasurarea activitatii consta in incasarea datoriilor, chiar clienti cu care am colaborat in multe proiecte importante fiind in incapacitate de plata sau avand intarzieri foarte mari la achitarea creantelor. Cu toate acestea, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, am reusit sa ne dublam vanzarile".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter