RO EN
Coșul este gol

SIKA Romania estimeaza o crestere de 10% a cifrei de afaceri

Raspunzand unor intrebari referitoare la piata autohtona de adezivi si la activitatea companiei Sika Romania, Ileana Nicolae, director general al firmei, a confirmat trendul descendent pe care s-a aflat segmentul specific in 2010. In acest context, compania pe care o reprezinta a raportat o cifra de afaceri de 20 milioane de franci elvetieni, pentru anul in curs fiind preconizata o crestere de minimum 10% a veniturilor.
 
Ileana Nicolae, director general al Sika Romania: "Piata de adezivi a inregistrat un trend descendent in 2010, fiind consemnata o scadere de aproximativ 10% a volumului total de vanzari. Orientarea noastra catre categorii specifice de clienti a presupus reducerea operatiunilor din domeniul infrastructurii, insa a generat cresterea comenzilor pe segmentele de reparatii si protectii. Contractia pietei a fost cauzata de sezonalitatea caracteristica acestui sector de activitate, coroborata cu blocajul economic si cu speculatiile celor ce au gestionat proiectele de constructii, ceea ce a directionat comertul cu materiale la limita profitabilitatii. Multe companii au intrat in incapacitate financiara, neavand resursele necesare supravietuirii intr-un sistem in care platile sunt blocate tocmai de institutiile responsabile de asigurarea unui flux normal al circuitului economic. De acest context au profitat marile companii, care au dispus de resurse financiare proprii. Astfel, Sika Romania a castigat cote de piata importante in 2010, definindu-si clar strategia pentru perioada urmatoare. Previziunile pentru urmatorii doi ani sunt pozitive, marcate de cresteri de 5%-7% in domeniul materialelor speciale pentru constructii. De asemenea, ne asteptam la reveniri semnificative ale comenzilor din sectoarele de infrastructura, reparatii si protectii pentru constructii civile si industruiale, in conditiile in care investitiile noi se vor mentine la un nivel ponderat in urmatorii 3-5 ani. In ansamblu, anul trecut volumul livrarilor a crescut ca numar de operatiuni, insa a scazut ca valoare medie. Majorarea inregistrata a fost de circa 10% fata de nivelul din 2009, cifra de afaceri ajungand la aproximativ 20 milioane de franci elvetieni (CHF). Pentru anul in curs estimam un avans de 10% al incasarilor, principalele obiective fiind constituite de consolidarea pozitiei de lider pe piata locala de materiale speciale pentru constructii, alinierea la standardele impuse de noile trenduri si cerinte in ceea ce priveste protectia mediului si siguranta in utilizare. Cele mai importante evolutii ale vanzarilor au fost consemnate in regiunile din centrul si sudul tarii, produsele preferate de clienti fiind membranele pentru acoperisuri din gama Sikaplan".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter