RO EN
Coșul este gol

PRAKTIKER: Scadere a vanzarilor nete din Romania si Grecia, in 2010

Scaderea vanzarilor Praktiker in Romania si Grecia, cele mai importante piete externe ale grupului german Praktiker, a contribuit semnificativ la reducerea veniturilor retelei internationale de centre de bricolaj in 2010. Astfel, pe plan extern, compania a consemnat vanzari nete de circa un miliard euro, in scadere cu 4,8% fata de nivelul din 2009. Un aport pozitiv asupra cifrei de afaceri a holdingului a fost adus de activitatea din Turcia, Polonia si Ucraina. La nivel de grup, anul trecut Praktiker a consemnat venituri totale de 3,45 miliarde euro, cu 5,9% mai putin decat in 2009. "Conditiile din Romania si Grecia au fost deosebit de severe, marcate de contractie economica si masuri de austeritate care au accelerat scaderea puterii de cumparare a populatiei. In Germania, anul trecut ne-am concentrat pe investitii in repozitionarea pe piata, iar profitul obtinut a fost minim", a declarat Wolfgang Werner, presedinte al grupului.
Veniturile din ultimul trimestru al anului trecut au insumat 749 milioane de euro, deprecierea fiind de 6,2% comparativ cu perioada corespunzatoare din 2009. Informatii suplimentare, la www.praktiker.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter