Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA) va construi un corp nou in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria. Noua cladire (S+P+5E) va fi dezvoltata prin Compania Nationala de Investitii (CNI) si va costa aproximativ 100 de milioane de lei, din care lucrarile de constructii-montaj vor cumula 56,63 milioane de lei.
Finantarea va fi realizata de la bugetul de stat, prin MLPDA, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, din bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale judetul Teleorman, precum si din alte surse legal constituite, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.
Conform indicatorilor tehnico-economici ce vor fi supusi avizarii Guvernului, cladirea va avea o suprafata construita de 1.050 mp si o arie desfasurata totala de 7.733 mp. Spitalul va avea o capacitate de 72 de paturi. Durata de realizare a proiectului este de 27 de luni.
Sistemul constructiv prevede fundatii de radier general asezat peste un strat de beton de egalizare. Structura de rezistenta este de tip mixt, alcatuita din cadre din beton armat monolit si pereti de beton armat. Prin respectarea indicatiilor si a prevederilor cuprinse in expertiza tehnica, prin realizarea obiectivului nou-propus starea de tensiuni si deformatii din terenul de sub constructiile invecinate nu se va modifica. Inchiderile exterioare vor fi realizate cu pereti din zidarie de caramida si tamplarie din PVC. Pe fatada sudica se vor monta parasolare metalice. Termoizolatia se va executa in sistem de fatada ventilata cu vata minerala si finisaj din tabla tip bond si placi din piatra/ fibrocement/ ceramice. Acoperisul este de tip terasa circulabila, destinat amenajarii unui heliport. Compartimentarile se vor realiza cu pereti din beton rezultati din calcule structurale, cu pereti din zidarie si pereti din gips carton pe structura metalica. Pardoselile vor fi din rasini epoxidice si din gresie ceramica antiderapanta in grupurile sanitare, peretii se vor finisa cu vopsea antimicrobiana cu compusi activi de argint, iar tavanele vor fi realizate din gips-carton montate in camp continuu, gletuie si vopsite cu vopsea antibacteriana cu compusi activi de argint. Tamplariile interioare vor fi din PVC si metalice, rezistente la foc la degajamentele pentru evacuare si in incaperile tehnice. La subsol in spatiile cu aparate de radiologie se vor realiza finisaje antiradiatie.