RO EN
Coșul este gol

G STUDIO HARGHITA: Scadere de 70% a sectorului de proiectare


Daca in primele noua luni ale anului in curs segmentul de proiectare / arhitectura a inregistrat diminuari semnificative, reprezentantii companiilor de profil estimeaza ca in 2010 cererea de proiecte noi se va majora. Aceasta situatie este posibila in conditiile in care dezvoltatorii reusesc sa gaseasca resurse de finantare a obiectivelor. Insa, pentru ca numarul de proiecte noi s-a redus in acest an, volumul executiei de lucrari in 2010 se va restrange semnificativ.


Arh. Gal Szabolcs - G Studio Harghita: “Pe parcursul anului in curs cele mai multe cereri pentru proiecte au vizat segmentul rezidential. Comparativ cu anul 2008, consider ca segmentul de proiectare a inregistrat o scadere de 70%. Speram o stagnare in 2010, eventual o usoara revenire la sfarsitul anului 2010. De asemenea, a scazut si numarul, dar in special, amploarea lucrarilor de proiectare. In general sunt mentinute detaliile referitoare la proiect (la insistenta proiectantilor, desigur). O parte a sectorului constructiilor este pregatita si deschisa pentru a permite adoptarea de noi solutii arhitecturale, insa, majoritatea clientilor nu prea sunt. In ceea ce priveste colaborarea cu autoritatile locale pot spune ca aceasta nu e prea buna. Datorita legislatiei deficitare au fost angajate persoane fara nici o pregatire de specialitate. Consider ca legislatia in acest sens ar trebui imbunatatita.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter