RO EN
Coșul este gol

CLUJ-NAPOCA: Imprumut de 400 milioane lei pentru finantarea investitiilor

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local din Cluj-Napoca, ce a avut loc la data de 5 martie 2019, a figurat si a fost aprobat proiectul de hotarare nr. 29 privind aprobarea contractarii unei finantari rambursabile interne in valoare de 400.000.000 de lei, pentru asigurarea surselor de finantare pentru programul de realizare a investitiilor in municipiul Cluj-Napoca.
Practic, potrivit autoritatilor locale, primaria din Cluj-Napoca trebuie sa contracteze un credit in valoare de 400 de milioane de lei pentru finantarea unor investitii, masura avand rolul de a compensa pierderile aduse bugetului local in urma deciziilor Guvernului si care se ridica la 5 milioane de euro in primele trei luni.
„Finantarea investitiilor din surse proprii constituie o problema la nivelul municipiului Cluj-Napoca, din cauza modificarilor aduse de legile bugetare care au diminuat semnificativ veniturile proprii, respectiv cota defalcata din impozitul pe venit. Suntem nevoiti sa apelam la un credit, ce reprezinta o centura de siguranta financiara, pentru a ne proteja obiectivele de investitii, in conditiile in care anul trecut bugetul local a pierdut 28 de milioane de euro, reprezentand o treime din bugetul de investitii al municipiului, care este de 90-100 de milioane de euro”, a subliniat in cadrul sedintei primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.
Potrivit anexei la HCL nr. 28/5.03.2019, contractarea imprumutului bancar (din initiativa primarului), in valoare de 400 milioane lei, cu o maturitate de cel putin 30 de ani, se face pentru realizarea investitiilor publice de interes local. Astfel, se pot finanta: Ansamblul „Centrul Cultural Transilvania” – cladirea salii de concerte, sediul Filarmonicii Transilvania, Piata Transilvania, anexe tehnice si parcare subterana (in valoare de circa 288 milioane de lei, fara TVA), reabilitarea structural-arhitecturala a imobilului situat in ansamblul urban „Centru Istoric al Orasului Cluj-Napoca”, corp C3, str. Iuliu Maniu nr. 1 (peste 10,9 milioane de lei), precum si a corpului C2 (8,7 milioane de lei), respectiv reabilitarea pasajului superior DN 1F, km 1+5000, str. Locomotivei – pasaj gara (20,4 milioane de lei). Valoarea aprobata a tuturor acestor proiecte (fara TVA) insumeaza 339,6 milioane de lei, din care 243,7 milioane de lei reprezinta contravaloarea lucrarilor de constructii-montaj, iar finantarea poate fi asigurata din creditul de 400 milioane de lei. Pentru a descarca hotararea integrala, cu anexe, aprobata de Consiliul Local Cluj-Napoca, in sedinta din 5 martie a.c., click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter