RO EN
Coșul este gol

BEI: Imprumut de 200 milioane de euro pentru parcul eolian de la Fantanele

Banca Europeana de Investitii (BEI) a acordat, la sfarsitul anului trecut, un credit in valoare de 200 milioane de euro pentru a sustine finantarea constructiei parcului eolian de la Fantanele. Ferma va fi situata in apropierea litoralului Marii Negre, in zona de nord a judetului Constanta. Potrivit unui comunicat emis de institutia de creditare, capacitatea instalata totala a echipamentelor va fi de 347,5 MW, cele 139 de turbine (avand fiecare o putere de 2,5 MW) urmand a fi amplasate pe doua suprafete diferite, localizate in zonele de est si de vest ale satului Fantanele. Curentul electric generat va fi integrat retelei nationale de distributie. "Noua statie eoliana este un important proiect in domeniu. Dupa ce va fi data in exploatare, aceasta va permite Romaniei sa reduca emisiile poluante si de gaze cu efect de sera si sa atinga obiectivele nationale privind generarea de electricitate din surse regenerabile", a declarat Matthias Kollatz Ahnen, vicepresedinte al BEI, responsabil pentru imprumuturile din Romania.
Fondurile provenite de la BEI vor fi utilizate pentru cofinantarea lucrarilor de proiectare, constructie, punere in functiune si exploatare a parcului eolian, precum si pentru realizarea statiilor de transformare si racordarea la reteaua nationala de electricitate.
Beneficiarul investitiei este grupul CEZ AS, companie energetica a carei actionar majoritar este constituit de guvernul Cehiei, care va pune in aplicare proiectul prin filialele sale din Romania, respectiv firmele Tomis Team si MW Team Invest.
Potrivit proiectului initial, pentru realizarea investitiei vor fi necesare fonduri totale de 620 milioane de euro.
Banca Europeana de Investitii finanteaza proiecte in domeniul domeniul generarii si distributiei de energie, acordand imprumuturi ce pot ajunge pana la 500 milioane de euro / proiect. In 2009, institutia a aprobat credite totale de peste 4,2 miliarde euro pentru astfel de investitii.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter