RO EN
Coșul este gol

PickTwo vizeaza o extindere pe piata rezidentiala, respectiv crestere cu 50% in 2024

PickTwo Studio, unul dintre cele mai importante studiouri de arhitectura de interior si design din Romania, a incheiat 2023 cu o crestere de 10% in cifra de afaceri, depasind 1,1 milioane de euro. Cresterea a fost alimentata si de diversificarea portofoliului de servicii, cu o noua linie de business axata pe amenajarile din segmentul rezidential. Pentru 2024, compania isi propune extinderea internationala a portofoliului de clienti, care va genera o crestere de 10-15% in cifra de afaceri. 
Peste 70% din cifra de afaceri a lui 2023 vine din serviciile de proiectare si design interior ale PickTwo pentru spatii comerciale, la care s-au adaugat serviciile pentru segmentul rezidential, pe care compania a inceput sa le ofere de la jumatatea anului trecut. “Daca in 2022 proiectarea reprezenta 60% din cifra de afaceri, acum este spre 80%. Cresterea acestui segment vine din doua directii - echipa de rezidential care a generat o cifra de afaceri de aproximativ 150.000 euro si cresterea si stabilizarea echipei de design comercial, care reprezinta in continuare core business-ul nostru”, a precizat arh. Sebastian Mindroiu, co-fondator al PickTwo Studio. 
Printre cele mai semnificative proiecte ale anului precedent se numara proiectarea unui spatiu horeca (restaurant si club) in Brasov, pentru care PickTwo a avut la dispozitie un buget de 4 milioane de euro, si proiectarea si amenajarea unui restaurant din Zanzibar, cu un buget de 1 milion de euro, pentru s-a facut atat proiectarea de design interior, cat si pe cea de arhitectura. Aceasta investitie, finalizata in decembrie 2023, deschide un nou capitol, PickTwo avand in acest moment alte doua proiecte in desfasurare in Zanzibar: un hotel si un complex cu 40 de locuinte individuale, ce vor putea fi cumparate sau inchiriate apoi in regim hotelier. 
 
 
10 ani de activitate si peste 500 de proiecte realizate
Finalul anului 2023 a marcat si implinirea a 10 ani de activitate, timp in care PickTwo a devenit unul dintre cele mai importante studio-uri de arhitectura de interior specializat in design comercial din Romania. Odata cu acest milestone, PickTwo anunta reorganizarea structurii la nivel intern si extinderea catre o structura mai complexa de administrare a afacerii, cu departamente de dezvoltare segmentate pe tipologia de clienti. 
Astfel, arh. Diana Dachin devine parte din actionariatul PickTwo, fiind totodata CEO-ul companiei. Migram spre o structura mai corporate, prin constituirea unui departament de Vanzari condus de Andreea Gurita, si a unui departament HR, care este in dezvoltare in acest moment. Aceste schimbari ne vor oferi mai multa libertate in a dezvolta parteneriate strategice si a contribui activ la extinderea companiei la nivel international, a mai explicat arh. Sebastian Mindroiu.
“Am luat parte la intreg procesul de scalare al PickTwo Studio din ultimii cativa ani si consider ca inteleg modelul de business si modul in care s-a dezvoltat structura organizationala a biroului. Acest lucru ma va ajuta mai departe in noul rol pentru a putea dezvolta noi strategii de crestere. Imi indrept atentia in urmatoarea perioada pe dezvoltarea segmentului B2B, astfel incat sa devenim prima optiune pentru clientii din horeca si office, atat in Romania, cat si pentru pietele internationale, pe care ne dorim sa fim cat mai prezenti si pentru care deja am facut pasi importanti”, a precizat arh. Diana Dachin, CEO PickTwo Studio.
 
Estimari 2024: proiecte internationale si o crestere de 10-15%
Pentru anul in curs, PickTwo isi propune o crestere sustinuta a segmentului rezidential - unde estimeaza o crestere de 50-60%, pe fondul consolidarii pozitiei in piata odata cu extinderea echipei dedicate acestei linii de business. De asemenea, o dinamica pozitiva se estimeaza si pe segmentul comercial, unde fondatorii PickTwo Studio anticipeaza o crestere de 15-20%. Totodata, atentia companiei se indreapta spre abordarea activa a pietei din America de Nord, in special SUA, si din Africa. 
Am ajuns la o maturitate a echipei - atat din punct de vedere al serviciilor oferite, cat si a structurii de business, care ne permite extinderea internationala. Suntem competitivi pe aceasta piata si venim cu un suflu nou, pe fondul experientei noastre de 10 ani in proiecte horeca de dimensiuni medii si mari, prin urmare estimam ca 70% din cifra totala de afaceri in 2024 sa vina din aceste proiecte, cu siguranta va fi cel mai bun an al nostru de pana acum, a mai precizat Sebastian Mindroiu, cofondator PickTwo Studio si arhitect de interior.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter