Patronatul Proiectantilor in Constructii (PPC) din Romania a fost infiintat oficial, la inceputul acestui an, beneficiind, inca de la inceput, de sustinerea totala a celor 40 de membri fondatori, care reunesc unele dintre cele mai puternice companii de profil din tara. Organizatia are ca misiune asumata promovarea si reprezentarea proiectantilor in constructii din Romania in fata autoritatilor publice si partenerilor institutionali. PPC va juca un rol esential in promovarea excelentei si inovatiei in domeniul proiectarii constructiilor.
"Infiintarea PPC din Romania este un prim pas in procesul de constructie a unei viziuni moderne si a unei reprezentari a intereselor de dezvoltare ale companiilor de profil in domeniul constructiilor. O viziune moderna inseamna sa ne asiguram ca proiectele pe care le cream si le implementam sunt la standardele procesului de dezvoltare a Romaniei ca tara europeana importanta, stat membru al Uniunii Europene si un actor important in regiunea Europei de Est. O viziune moderna nu poate fi aplicata fara o forma de reprezentare coerenta si omogena. De aceea, Patronatul Proiectantilor in Constructii din Romania are drept scop reprezentarea unitara a intereselor comune ale membrilor sai. Ne propunem sa reprezentam, sa promovam, sa sustinem si sa aparam interesele economice, tehnice si juridice ale membrilor Patronatului, inclusiv punand accentul pe clarificarea si corelarea drepturilor si responsabilitatilor proiectantilor in constructii in sistemul legislativ din Romania. Avand in vedere oportunitatile generate de fondurile europene alocate Romaniei si de dinamica economica, vom participa activ la initierea, elaborarea si promovarea proiectelor de dezvoltare si cooperare economica", a declarat Alexandru Fulga, presedintele PPC, owner al companiei Concrete&Design Solutions.
Organizatia va activa, alaturi de celelalte patronate din constructii, in cadrul Federatiei Patronatelor Societatilor de Constructii din Romania (FPSC).
Din Consiliul Director al PPC fac parte companiile Addict Engineering, Addict Invest, Allied Engineers Grup, Arcadia AEN Architecture & PM, Concrete&Design Solutions, Cumulus Architecture, East Water Drillings, Leviatan Design, MC General Construct Engineering, Popp & Asociatii, Quadratum Architecture, Tecon, Urban Scope si VEGO Concept Engineering.
In total, in noua organizatie s-au inscris, inca din primele zile de la infiintare, 40 de companii lider pe segmentul de arhitectura, proiectare si management de proiect din Romania. Reprezentantii PPC asteapta, insa, adeziunea si altor firme din domeniu.
"Invitam profesionistii din domeniu sa se alature PPC, contribuind astfel la modelarea viitorului constructiilor in Romania", au mai transmis fondatorii PPC.
Beneficiile membrilor Patronatului includ avantaje semnificative
• Reprezentare profesionala: PPC este vocea reprezentativa si legitima in fata autoritatilor si institutiilor guvernamentale, asigurandu-se ca interesele si preocuparile proiectantilor sunt auzite si luate in considerare in procesul de elaborare a legislatiei si politicilor publice.
• Retea de contacte: Oportunitatea alaturarii unei retele de profesionisti si experti din industrie, ceea ce va oferi oportunitati excelente de networking, parteneriate si colaborari.
• Formare profesionala si dezvoltare continua: PPC ofera acces la programe de formare si dezvoltare profesionala, seminarii si workshop-uri care vor ajuta la mentinerea la curent cu ultimele tendinte si inovatii din domeniu.
• Promovare si vizibilitate: Membrii PPC beneficiaza de oportunitati de promovare prin diferite canale media ale patronatului, precum si prin participarea la evenimente, conferinte si expozitii de profil.
• Suport juridic si consultanta: PPC ofera asistenta juridica si consultanta in probleme legate de activitatea profesionala, ajutandu-si membrii sa navigheze cu usurinta in cadrul legislativ al industriei.
• Acces la informatii si resurse: Pentru membri, este facilitat accesul la o biblioteca vasta de resurse, studii de caz, cercetari si publicatii relevante pentru domeniul proiectarii si arhitecturii.
• Influentarea politicilor industriale: Membrii PPC au oportunitatea de a influenta direct politicile si directiile de dezvoltare ale sectorului constructiilor prin participarea activa in cadrul patronatului.
• Sprijin in relatiile cu clientii: PPC acorda asistenta in stabilirea unor relatii profesionale durabile si de incredere cu clientii si beneficiarii serviciilor membrilor Patronatului.
"Va asteptam alaturi de cei 40 de membri fondatori, companii cu o experienta cumulata de peste 560 de ani, unde lucreaza peste 1400 de specialisti, care genereaza o cifra de afaceri totala de peste 580 de milioane de lei anual. Vocea noastra este mai puternica si va creste pe masura ce consolidam reprezentarea noastra legitima. Suntem convinsi ca aderarea la PPC este un pas esential pentru orice companie care doreste sa se dezvolte si sa prospere in acest domeniu dinamic si important al sectorului de constructii", a precizat Alexandru Fulga.