RO EN
Coșul este gol

ALL ELECTRICS: Produse noi, pentru mentinerea competitivitatii

Raspunzand unor intrebari referitoare la activitatea companiei in primele sase luni ale acestui an si la efectul pe care il vor avea noile masuri legislative asupra firmei, Laurentiu Stan, directorul general al grupului All Electrics considera ca majorarea TVA va avea un impact negativ asupra investitorilor in constructii. De asemenea, managerul este de parere ca piata specifica se va mentine pe un trend descendent si in acest an, o posibila stabilizare urmand a fi constatata in 2011. Printre dificultati se afla, in continuare, concurenta neloiala, cresterea preturilor la materia prima, termenele foarte lungi de aprovizionare etc.
Laurentiu Stan, director general al grupului All Electrics: "Majorarea cotei TVA va afecta negativ activitatea companiei noastre, deoarece noua prevedere va ingreuna decizia investitorilor de a semna un contract de constructie. Pentru a mentine preturi competitive in aceasta perioada economica dificila, principala masura adoptata a constat in reorganizarea afacerii, urmata de reducerea cheltuielilor si a costurilor de productie. Din pacate, am fost nevoiti, la fel ca majoritatea firmelor, sa recurgem la restructurari si usoare diminuari salariale. De asemenea, am inclus in oferta un nou produs, reprezentat de halele modulare prefabricate All Steel Buildings (ASB). Principalele avantaje ale acestora sunt date de rapiditatea in executie si de consumul optim de materiale. Totodata, ne-am extins si gama de servicii, debutand ca investitor imobiliar si oferind posibilitatea achizitionarii de cladiri de birouri si depozite in parcul industrial Hale Chitila. Acesta ocupa o suprafata de 11.000 mp, in localitatea Chitila, la o distanta de 5,5 km de Autostrada A1. In ansamblu, activitatea din primul semestru a.c. a companiei a consemnat o reducere ponderata fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, cifra de afaceri a grupului All Electrics raportata pentru perioada ianuarie - iunie 2010 este de 5 milioane de euro. Veniturile au fost obtinute contracte de antrepriza generala sau subantrepriza pentru diverse tipuri de lucrari, in proiecte precum: Petrom (statie de optimizare si transport al gazelor naturale, in localitatea Hurezani), Norauto (centru de vanzare a pieselor / accesoriilor auto, service si showroom in Bucuresti), Kiabi (magazine de confectii textile / moda, in Capitala), Baumax (Constanta), Metro si Real (in cadrul ansamblului de langa Policolor), Rom Cereal Com (depozit de cereale, in Giurgiu). Estimarile pentru perioada urmatoare sunt dificil de realizat, deoarece piata constructiilor a avut, pana in prezent, o evolutie imprevizibila. Toate prognozele sunt, insa, dominate de pesimism. In momentul de fata, piata este aproape blocata, avand acces la contracte numai societatile mari, a caror sustenabilitate financiara este asigurata de companiile - mama ale grupurilor internationale din care fac parte sau de cele care au lucrari contractate anterior acestei perioade. Cel mai probabil, scaderea segmentului constructiilor se va opri in 2011, insa piata continua sa se mentina la un nivel minim. Cele mai mari probleme raman, in general, aceleasi: concurenta neloiala practicata de companii care lucreaza la preturi nejustificat de scazute, cresterea preturilor la materia prima, termenele foarte lungi de aprovizionare, neincasarea facturilor si politica fiscala restrictiva aplicata de Guvern".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter