RO EN
Coșul este gol

ARACO: Angajatii din domeniul constructiilor nu au o certificare a competentelor

Cu ocazia lansarii oficiale a proiectului ''Centre PICAS - Puncte de Informare, Consiliere si Asistenta Specializata pentru somerii si persoanele in cautarea unui loc de munca din sectorul de constructii", Laurentiu Plosceanu, presedinte al Asociatiei Romane a Antreprenorilor din Constructii (ARACO), a declarat ca putini angajati din acest domeniu detin o certificare a competentelor. In conditiile in care se pune tot mai mult accent pe resursele umane, oficialul ARACO apreciaza ca firmele care vor dispune de personal specializat vor reusi sa-si dezvolte activitatea.
 
Laurentiu Plosceanu, presedinte al Asociatiei Romane a Antreprenorilor din Constructii (ARACO): “In prezent, accentul se pune din ce in ce mai mult pe resursa umana. Cei care vor avea muncitori mai bine calificati, utilizand in acelasi timp si tehnica moderna, vor reusi sa ramana in piata in perioada urmatoare si sa se afirme. Conteaza resursa tehnica, dar si mai mult cea umana cu care sa poti lucra. Este important ca Romania sa aiba muncitori specializati cu care sa poata face fata proiectelor in momentul in care investitiile in sectorul constructiilor vor fi numeroase. La nivel national, dupa doi ani de criza, sectorul constructiilor a suferit o contractie de peste 40%, iar tendinta va continua si in perioada urmatoare, inclusiv la nivelul resursei umane. Practic, in acest moment, din patru muncitori care lucrau in constructii au mai ramas doar trei. Din aceasta perspectiva, 2011 nu va genera modificari radicale si, in cel mai optimist caz, vom vorbi de o crestere economica zero. In aceste conditii, in perioada urmatoare este bine sa ne concentram pe calificarea si specializarea muncitorilor pentru a fi pregatiti pentru momentul cand piata isi va reveni”.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter