RO EN
Coșul este gol

CBRE: Lipsa proiectelor realizate in PPP este o mare piedica in dezvoltarea tarii

Lipsa unor proiecte de succes realizate in parteneriat public-privat (PPP) in Romania reprezinta o problema foarte mare ce va influenta negativ dezvoltarea tarii noastre pe termen mediu si lung, potrivit opiniei lui Razvan Iorgu, managing director al CBRE Romania, lider al pietei locale de consultanta in domeniul imobiliar. "Faptul ca in tara noastra nu exista proiecte de succes realizate prin PPP denota, in special, neincrederea investitorilor in statul roman. De asemenea, firmele straine mai ales au o retinere cand aud despre concesiuni in Romania si acest lucru va reprezenta o piedica in calea dezvoltarii tarii noastre. Potentialul de dezvoltare este imens, proiecte exista, dar autoritatile trebuie sa se implice mai mult in asigurarea infrastructurii si facilitatilor necesare investitorilor. De exemplu, pe B-dul Barbu Vacarescu-Pipera s-au dezvoltat deja 700.000 mp de spatii de birouri si, avand in vedere proiectele aflate in dezvoltare, in urmatorii trei ani stocul va depasi un milion de metri patrati. Traficul in zona va creste substantial, iar capacitatea existenta de preluare a acestuia este reprezentata de doua statii de metrou. Autoritatile trebuie sa tina pasul cu dezvoltarea oraselor", a explicat specialistul.
Potrivit datelor CBRE Romania, anul 2014 va aduce cel mai scazut nivel de noi livrari de centre de retail din ultimii zece ani. Stocul de centre comerciale moderne din Romania a ajuns la 2,81 milioane mp, din care 50% sunt gazduiti de primele cinci orase ca dimensiune ale tarii (Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara si Constanta). In perioada urmatoare, Capitala va continua sa atraga majoritatea comerciantilor nou-intrati pe piata si pana in 2016 se vor mai deschide doua mari centre comerciale (Parklake Plaza si Mega Mall).
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter