RO EN
Coșul este gol

KING STURGE: Semne de revigorare a pietei industriale si logistice, din Capitala

Reprezentatii companiei de consultanta imobiliara King Sturge sustin ca pe piata industriala preturile de vanzare si nivelul chiriilor au scazut fata de anul trecut, raportat la aceeasi perioada. Majoritatea tranzactiilor constituie relocari ale societatilor care opteaza pentru cladiri moderne, pe amplasamente mai bune, cu facilitati si un nivel superior al serviciilor.
 
Irina Iliescu, industrial consultant pentru King Sturge: “Pe piata industriala si logistica din Bucuresti se consemneaza semne de revigorare, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In primul trimestru din 2009 s-au incheiat putine tranzactii, dar in acest an constatam ca se semneaza mai multe contracte. In privinta pietei industriale, este o realitate faptul ca preturile de vanzare si nivelul chiriilor au mai scazut fata de anul trecut, raportat la aceeasi perioada. Chiriile pentru locatii bune sunt cuprinse intre 4 euro si 4,5 euro / mp, o scadere de 15%-20%, fata de nivelul inregistrat in primele trei luni din 2009. In prezent, majoritatea tranzactiilor constituie relocari ale companiilor care opteaza pentru cladiri moderne, in locatii mai bune, cu facilitati si un nivel superior al serviciilor, la o chirie similara cu cea platita la vechiul amplasament sau relocari cauzate de restrangerea activitatii. Inregistram, de asemenea, cereri de tip “build-to-suit” (constructie la cerere), venite din partea firmelor de distributie si prelucratoare, cu sediul in Europa de Vest sau Statele Unite. Recent, am intermediat inchirierea, de catre societatea Decomar Logistic, a unui spatiu logistic de 1.800 mp in cadrul A1 Business Park, care este situat 13 km vest de centrul capitalei, pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti”.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter