RO EN
Coșul este gol

LEITNERLEITNER: Falimentul partenerilor este o problema a companiilor

Evenimentul "Finanzfoyer" este organizat anual de compania de consultanta fiscala / financiara LeitnerLeitner, una dintre temele abordate fiind reprezentata de impactul recesiunii asupra companiilor germane prezente in Romania. In cadrul simpozionului au fost conturate principalele probleme pe care le intampina aceste firme, cele mai frecvente fiind reprezentate de falimentul partenerilor de afaceri, impactul asupra lichiditatilor, rigiditatea autoritatilor in ceea ce priveste impozitarea si lipsa de consiliere a managerilor locali cu privire la finante si lichiditati.
 
René Schöb, partener LeitnerLeitner: "Impactul crizei economice asupra companiilor germane cu subsidiare in Romania a inceput sa se resimta inca din anul 2009, cand acestea au redus bugetele alocate pentru investitii si au luat masuri de optimizare a costurilor si a produselor proprii. O parte dintre clientii LeitnerLeitner au profitat de situatia economica actuala, cumparand actiuni la alte companii, datorita diminuarii valorice a titlurilor respective. Altii si-au mentinut, insa, echipa si serviciile / produsele de calitate, cu toate ca le-au fost afectate profitul si veniturile. In timpul crizei, cea mai mare diferenta intre majoritatea companiilor romanesti si investitorii straini a constat in faptul ca firmele locale au redus din start costurile prin disponibilizarea angajatilor, in timp ce investitorii straini au analizat protofoliul de produse si posibilitatile de diminuare a cheltuielilor inainte de a lua decizii de optimizare. Acest lucru i-a ajutat sa nu isi piarda know-how-ul si sustenabilitatea. De aceea, subsidiarele corporatiilor germane vor reveni pe un trend ascendent mai devreme decat societatile ce detin capital autohton. Recomandarile noastre pentru companii includ optimizarea structurii fiscale, pentru a crea o baza de taxare eficienta si a evita riscurile financiare, revizuind situatia impozitelor din anii anteriori, precum si evaluarea situatiei financiare a subsidiarelor proprii, pentru a sprijini, in final, clientul. Suntem, in continuare, increzatori in potentialul Romaniei de a atrage investitii straine, insa acest lucru va fi realizabil numai atunci cand autoritatile vor rezolva problemele macroeconomice si politice interne. Cu toate ca piata imobiliara este, inca, in scadere, aceasta va avea, in viitor, un interes deosebit pentru investitorii care se concentreaza pe o calitate sporita a constructiilor si practica preturi adaptate la contextul economic existent".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter