RO EN
Coșul este gol

PRAKTIKER: Restructurarea afacerilor va continua si in 2010


In cadrul conferintei de prezentare a rezultatelor financiare ale grupului Praktiker aferente anului 2009, Wolfgang Werner, presedintele companiei, a comentat principalii factori care au generat scaderea vanzarilor de anul trecut (-6,2%) si masurile care au fost intreprinse pentru eficientizarea activitatii. In 2009, concernul a realizat o cifra de afaceri de 3,7 miliarde euro, cele mai semnificative scaderi fiind consemnate pe pietele din Europa de Est.

Wolfgang Werner, presedinte al grupului Praktiker:
"Produsul intern brut si consumul privat s-au diminuat in toate tarile in care ne desfasuram activitatea, cele mai mari scaderi fiind consemnate pe pietele din Europa de Est, unde un factor negativ suplimentar a fost reprezentat de deprecierea monedelor nationale. In acest context, a devenit - practic - imposibila mentinerea unui nivel al afacerilor similar celui din 2008. Vanzarile au scazut cu 6,2% la nivel de grup, in timp ce veniturile din exploatare s-au situat la jumatatea celor inregistrate cu 12 luni in urma. Cifrele pot parea dezamagitoare - la o prima vedere - insa, avand in vedere eforturile intreprinse pentru contracararea cat mai eficienta a efectelor recesiunii, acestea devin chiar multumitoare. Astfel, in contextul unui grad sporit de incertitudine si a unei necesitati acute de protejare a lichiditatilor, am avut ca prioritati - inca de la inceputul anului trecut - asigurarea unei pozitii stabile din punct de vedere financiar, chiar si in detrimentul maximizarii castigurilor. Concret, a trebuit sa diminuam cheltuielile de functionare prin reduceri drastice de personal si sa amanam investitiile care nu reprezentau urgente. In principal, cele mai multe obiective propuse pentru 2009 au fost indeplinite: reducerea costurilor de mentenanta, mentinerea unui nivel ridicat al lichiditatilor, diminuarea stocurilor si - nu in ultimul rand - cresterea numarului de magazine. Vom continua implementarea acestor strategii si in 2010, deoarece suntem constienti de faptul ca flexibilitatea si capacitatea de a actiona rapid in situatii dificile pot fi valorificate numai pe termen lung"

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter