RO EN
Coșul este gol

CONSULTANTA: Proprietatile materialelor folosite la constructia caselor din lemn

Constructiile si elementele prefabricate din lemn sunt folosite pe scara larga atat in domeniul cladirilor civile si social-culturale, cat si al celor industriale sau agricole. Din punct de vedere tehnic, acestea se realizeaza prin instalarea in cadrul santierului a unor ansambluri, subansambluri sau elemente fabricate industrial. Necesitatea cresterii productivitatii muncii si a reducerii costurilor impune efectuarea finisajelor interioare/exterioare tot pe cale industriala, dupa montarea sistemelor urmand sa se lucreze doar la eventualele retusuri. In acest sens, instalatiile electrice si de apa-canal sunt incluse in structura panourilor componente ale cladirii sau se monteaza ca elemente prefabricate independente. De-a lungul timpului, constructiile prefabricate din lemn au depasit etapa utilizarii lemnului masiv, in structura acestora intrebuintandu-se cu mult succes semifabricate din materiale ce au alte proprietati, precum PAF, PFL si PAL.
Lemnul, datorita proprietatilor sale fizico-mecanice, este recomandat la realizarea constructiilor, a structurilor de rezistenta, indeosebi la acoperisuri si pentru executia panourilor, pardoselilor, placarilor etc. Caracteristicile sale deosebite il recomanda in mod special pentru constructii, comparativ cu alte materiale, cum ar fi metalul, betonul, zidaria s.a. La alegerea si utilizarea acestui material, trebuie sa se tina seama de cateva caracteristici principale, cum ar fi: umiditatea, densitatea (greutatea specifica), dilatarea, conductivitatea termica, acustica si electrica, proprietatile chimice, rezistenta la focarderea, actiunea factorilor biologici.
Pentru a accesa varianta integrala a articolului, click aici

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter