RO EN
Coșul este gol

Opinii piata constructiilor 2008-2009 - Carpatcement Holding SA

Mihai Rohan, director general al Carpatcement Holding SA: "In primul semestru al anului in curs piata locala de ciment a crescut cu aproximativ 13%, iar pe intreg anul estimam o majorare de circa 20%. Aceasta crestere a fost realizata, cu precadere, din constructii non-rezidentiale si infrastructura. Luand in considerare ultimele evolutii din economia globala, prognozele pentru anul 2009 au in vedere - in egala masura - atat o stagnare a cererii, cat si o reducere semnificativa a acesteia.
Pentru ambele variante atentia este concentrata pe reducerea costurilor astfel incat indicatorii de eficienta sa ramana in marje acceptabile. Pe termen scurt, avem in vedere o reducere de activitate, in primul rand ca urmare a «inghetarii» activitatii in sectorul rezidential. In perioada urmatoare dezvoltatorii se vor concentra pe finalizarea si vanzarea proiectelor deja incepute si mai putin pe obiective noi. Pe de alta parte, vom asista si la o stagnare a activitatii in infrastructura, pe fondul alegerilor generale din noiembrie. Estimam ca in infrastructura lucrarile vor demara - cel mai devreme - in a doua jumatate a anului viitor. In al treilea rand, in ceea ce priveste sectorul comercial, activitatea va fi conditionata de posibilitatea de obtinere de finantare (in principiu, de cat de scump va deveni creditul)".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter