RO EN
Coșul este gol

Opinii despre piata de materiale pentru constructii - Carpatcement Holding

Mihai Rohan, director general al Carpatcement Holding: "Pentru acest an, estimam o scadere cu 10% - 15% a pietei cimentului la nivel national, pe fondul declinului masiv al domeniului constructiilor. In primul trimestru am inregistrat diminuari cu 30% a vanzarilor, in conditiile in care piata constructiilor a scazut chiar cu 50% in unele zone. In prezent inca mai sunt lucrari contractate in anii din urma, dar acestea se vor definitiva in luna iunie a.c. si inca nu se are in vedere derularea de noi obiective de anvergura din partea statului.
Piata a scazut foarte mult in Bucuresti si in zona de vest, dar continua sa creasca in partea de est a tarii, in Moldova construindu-se, in numar mare, case particulare. In primele luni ale anului in curs, cele mai mari livrari de ciment s-au inregistrat pentru segmentul rezidential (+8%). Apreciem ca in 2009 vanzarile de ciment la sac vor creste la 50% din totalul livrarilor. In primul trimestru, pretul cimentului s-a diminuat cu 2% la nivel de fabrica, dar la distribuitori a scazut mai mult. Pentru acest an, am alocat pentru investitii aproximativ 50 milioane de euro, fonduri ce vizeaza finalizarea procesului de extindere a unitatilor de productie de la Bicaz si Fieni".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter