RO EN
Coșul este gol

HOLCIM: Se asteapta o revenire a pietei autohtone de ciment

Raspunzand unor intrebari referitoare la evolutia pietei specifice, Markus Wirth, director general al Holcim Romania, estimeaza ca, din semestrul al doilea al acestui an, compania va inregistra o crestere moderata, prima dupa 18 luni consecutive de recesiune. Totodata, reprezentantul firmei sustine ca pe piata autohtona sunt vizibile numeroase oportunitati, datorate nevoii de locuinte noi si de dezvoltare a infrastructurii.
 
Markus Wirth, director general al Holcim Romania: “In conformitate cu tendintele pietei, in 2009 am inregistrat o cifra de afaceri de 250 milioane de euro, ramanand cea mai importanta companie din Europa de Est a grupului. Estimam ca din semestrul al doilea al acestui an vom inregistra o crestere moderata, prima dupa 18 luni consecutive de recesiune. Criza economica si scaderea cererii au avut un impact puternic asupra activitatii din constructii. Anul trecut piata a fost direct influentata de anularea sau amanarea proiectelor, de schimbarea conditiilor de creditare, precum si de lipsa de fonduri pentru a incepe proiecte de infrastructura de amploare. Anul 2010 a inceput in conditii de stabilitate politica si acest lucru ar putea avea un impact pozitiv asupra inceperii investitiilor in infrastructura. Este importanta atragerea de investitii straine, mai ales pe termen lung, pentru a beneficia de o redresare economica sustinuta.
Anul trecut, am adaptat portofoliul de produse, concentrandu-se asupra cimenturilor compozite (Structo si Tenco), realizand, totodata, investitii strategice pentru viitor. Mai mult, am continuat sa oferim servicii tehnice si de specialitate, sustinute de mentinerea unui contact permanent cu partenerii nostri. In prezent, sunt vizibile numeroase oportunitati pe piata din Romania, datorate nevoii imense de locuinte noi si lucrari de infrastructura. In ceea ce priveste firma Holcim, starea generala este caracterizata de consolidarea relatiei cu clientii si cresterea eficientei la toate nivelurile. Suntem pregatiti sa raspundem unei cresteri a cererii de produse si servicii. Strategia adoptata la nivel de grup indeplineste in totalitate nevoile de dezvoltare ale Holcim Romania. Chiar daca ne-am confruntat cu o depreciere a mediului economic am continuat programele de investitii, avand in vedere obtinerea de rezultate pe termen lung. De aceea, in perioada dificila de intensa recesiune, ne-am concentrat exclusiv asupra investitiilor in capacitatile existente, amanand temporar planurile de extindere”.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter