RO EN
Coșul este gol

SOMACO: Investitiile in retehnologizarea fabricilor continua pana in 2011

Producatorul de elemente de zidarie din BCA Somaco Grup Prefabricate a finalizat, recent, prima etapa a programului de investitii in modernizarea si retehnologizarea celor trei fabrici ale grupului (din Roman, Adjud si Buzau). In total, au fost alocate fonduri de 10 milioane de lei. Proiectul a fost inceput anul trecut si va fi continuat pana in 2011, obiectivele principale fiind imbunatatirea calitativa a produselor si cresterea capacitatii de procesare. "In 2009 am demarat proiecte de investitii importante atat in tehnologie, cat si pentru instruirea personalului. Am optat pentru derularea acestor investitii in pofida recesiunii, avantajul fiind reprezentat de pretul redus al echipamentelor", a declarat Gabriel Colobatiu, director general al Somaco Grup Prefabricate. Anul trecut societatea a realizat o cifra de afaceri de 50 milioane de lei, pentru acest an fiind vizata o majorare de 10% a vanzarilor de BCA si de 30% pentru elementele prefabricate. "Am observat o crestere a volumelor livrate inca din luna aprilie a.c., ceea ce ne face increzatori in realizarea vanzarilor estimate. Atat piata de BCA, cat si cea de prefabricate au inregistrat scaderi in 2009", a precizat reprezentantul companiei.
Anul trecut, productia nationala de BCA a insumat doua milioane de metri cubi, din care 200.000 mc s-au fabricat in unitatile Somaco, firma detinand, astfel, o cota de piata de 10% pe acest segment. La nivel regional, divizia de prefabricate a societatii este lider in zona Moldovei, pentru 2010 fiind vizata consolidarea acestei pozitii.
***
Somaco Grup Prefabricate, cu sediul in Bucuresti, detine trei fabrici de produse specifice pentru constructii si materiale de zidarie pe care Oresa Ventures, prin subsidiara Sonriso Investments, le-a achizitionat in septembrie 2008, in urma unei tranzactii in valoare de 32,5 milioane de euro. Oresa Ventures este o companie suedeza, specializata in investitii de capital, in Europa Centrala si de Est, iar din anul 1997 activeaza inclusiv in Romania. Informatii suplimentare, la www.somaco.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter