RO EN
Coșul este gol

ANALIZA: Piata materialelor de constructii va inregistra o crestere modesta

Segmentul materialelor de zidarie (caramida si BCA), precum si cel al cimentului au inregistrat, anul trecut, diminuari cuprinse intre 20% si 30%, pe fondul contextului economic existent. Anul 2010 se anunta a fi dificil pentru producatorii de materiale de constructii, in conditiile in care, din 2009, nu au mai fost incepute obiective noi sau numarul acestora a fost atat de redus, incat nu poate aduce schimbari importante in domeniu. Reprezentantii pietelor analizate estimeaza o revenire a sectoarelor de profil incepand din a doua parte a anului in curs, trendul ascendent urmand a fi mai pronuntat in primul trimestru din 2011. Astfel, majoritatea companiilor continua si in acest an programele de reducere a cheltuielilor, astfel incat indicatorii de eficienta sa ramana in marje acceptabile. In 2009 piata materialelor pentru constructii s-a diminuat cu 27%, la aproximativ 5,5 miliarde euro, iar pentru acest an se previzioneaza o crestere de 5% a sectorului, sustin reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR). Reprezentantii producatorilor de caramizi sustin ca, in acest an, segmentul specific se va mentine, in cel mai optimist scenariu, la acelasi nivel inregistrat in 2009 (de 189 milioane de euro), iar in cel mai rau caz va inregistra o diminuare de cateva procente, comparativ cu anul precedent. Pentru mai multe informatii click aici!

 
Pentru dezvoltarea si eficientizarea activitatii, compania Dumneavoastra trebuie sa aiba acces permanent la noile informatii sintetice cu privire la evoluþia sectorului propriu de activitate. Redactia Agenda Construcþiilor & Fereastra publica in fiecare editie analize sectorile ce includ opinii ale operatorilor, comentarii, tabele si grafice referitoare la evolutia pietei in intervalul 2009-2010 si estimari referitoare la perspectivele acesteia. Pentru exemplificare, va rugam sa accesati varianta demonstrativa click aici!   Pentru a receptiona datele - in format complet - va invitam sa transmiteti talonul de abonare completat la: Tel. / Fax: 021/336.04.16-17;
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Pentru oferta de abonare click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter