RO EN
Coșul este gol

HOLCIM: Cifra de afaceri de 22 miliarde CHF, in 2010

Producatorul elvetian de ciment Holcim a raportat, la nivel de grup, o cifra de afaceri de 22 miliarde franci elvetieni (CHF), indicatorul reprezentand o crestere de 5% fata de nivelul din 2009. Vanzarile holdingului au fost marcate de o usoara sporire a cererii in Europa si America de Nord si de continuarea tendintei puternic ascendente a vanzarilor din zona Asia-Pacific si America Latina. Din punct de vedere al cantitatilor comercializate, anul trecut, Holcim a livrat 136,7 milioane de tone de ciment (cu 3,6% mai mult decat in 2009), 157,9 milioane de tone de agregate (+10,1%), 45,9 milioane de metri cubi de beton gata preparat (+9,8%) si 10,6 milioane de tone de asfalt (-3,6%). "Directia de evolutie a economiei in 2011 este incerta. Pietele de constructii din tarile industrializate isi vor continua tendinta de crestere moderata, in timp ce statele cu economii aflate in curs de dezvoltare vor inregistra noi recorduri. In ansamblu, previzionam rezultate pozitive pentru toate diviziile", se arata in cel mai recent raport finanicar al grupului. In Europa, vanzarile de ciment au insumat, in 2010, 26,2 milioane de tone (-2,6% fata de nivelul din 2009), iar cele de agregate au fost de 77,6 milioane de tone (-1%). Datele referitoare la regiunea Europei de Est si Sud-Est indica scaderi ale livrarilor situate sub media continentala, pe fondul lipsei de investitii in sectoarele public si privat din tarile respective. In pofida fondurilor structurale disponibile pentru dezvoltarea infrastructurii, sectoarele de constructii din majoritatea statelor din regiune au continuat sa se contracte si in 2010. Singura subsidiara a concernului elvetian care a raportat o crestere a vanzarilor a fost reprezentata de Holcim Cehia. Livrarile de ciment ale Holcim Bulgaria au fost afectate de importurile din Turcia, iar cele de agregate din Romania, Croatia si Bulgaria au continuat sa scada, fiind compensate, partial, de situatiile relativ pozitive din Ungaria, Cehia si Slovacia. In general, veniturile din Europa s-au cifrat la putin peste 6,5 miliarde CHF, reprezentand o scadere de 10,7% fata de nivelul din 2009.
Holcim detine in Romania capacitati de productie de 6,1 milioane de tone de ciment si are 1.073 de angajati. Informatii suplimentare, la www.holcim.com
{youtubejw}6T_zDlynxrw{/youtubejw}

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter