RO EN
Coșul este gol

Opinii piata constructiilor 2008-2009 - Ceramica Iasi

 
Iulian Mangalagiu, director Ceramica Iasi (producator de caramida): "2008 a fost un an neobisnuit, care nu s-a inscris in tiparele generate de perioadele anterioare. Dupa un inceput promitator, odata cu sosirea verii a survenit o incetinire a ritmului de crestere a pietei. Segmentul imobiliar a intrat in criza. Majorarile de preturi la fier / beton au facut ca sumele licitate si bugetate de constructori sa fie insuficiente, ducand la oprirea lucrarilor.
 
Mari dezvoltatori si-au amanat proiectele, iar zvonurile referitoare la scaderea preturilor apartamentelor vechi au facut ca tranzactiile sa inceteze, vanzatorii asteptand sporirea acestora. In acest context s-a suprapus noua politica de creditare impusa de BNR, care a inceput sa genereze efecte chiar inainte de a intra in vigoare. Dezvoltarea infrastructurii va atrage o mai echilibrata distribuire teritoriala a investitiilor si va trebui ca firmele de constructii romanesti sa lucreze eficient pentru a face fata concurentei si pentru a-si onora angajamentele fata de contractori. De la Uniunea Europeana se vor primi fonduri de circa 32 miliarde euro in intervalul 2007 - 2013, dintre care aproape 40% vor contribui la dezvoltarea infrastructurii de transport si regionala".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter