RO EN
Coșul este gol

ROCKWOOL: Aplicare a principiilor dezvoltarii sustenabile in Romania

Rockwool Romania, unul dintre principalii furnizori locali de vata minerala bazaltica, a inregistrat o crestere de 30% a cifrei de afaceri aferente primului semestru din 2012, pentru intregul an fiind previzionata o evolutie pozitiva a vanzarilor de pana la 20%. Incepand din luna aprilie a.c., compania s-a alaturat altor furnizori specializati din domeniu, infiintand Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Vata Minerala din Romania (APIVMR). In ceea ce priveste piata de profil, Florin Popescu, directorul general al Rockwool Romania, estimeaza o usoara crestere a cererii, in pofida tendintei descrescatoare din domeniul rezidential confirmata si de diminuarea numarului de autorizatii de construire eliberate in prima jumatate a anului in curs.
 
Florin Popescu, directorul general al Rockwool Romania: "Eficienta energetica in domeniul constructiilor reprezinta un subiect de maxim interes pentru evolutia sectorului in conformitate cu Directiva 31/2010/UE a Parlamentului European si a Consiliului Europei, care stabileste principalele directii specifice de abordare pana in anul 2020. La nivelul UE, 40% din consumul de energie revine cladirilor, circa 80% din acest consum (sau aproape o treime din total) utilizandu-se pentru incalzirea spatiilor interioare. Vata minerala nu este singurul material izolant folosit in constructii dar, pe langa calitatile de izolator termic, aceasta are proprietati superioare de izolare fonica, rezistenta la foc si este caracterizat de faptul ca reprezinta un material ecologic, obtinut direct din materii prime naturale. Mai mult, raportat la intregul ciclu de viata, vata minerala este un produs cu balanta energetica pozitiva, de-a lungul perioadei de utilizare generand economii de energie de circa 100 de ori mai mari decat consumul pentru productia acesteia. Astfel, prin limitarea cheltuielilor energetice in locuinte si birouri se conserva mai mult combustibil fosil si se emit mai putine substante poluante care au un impact nociv asupra mediului, determinand aparitia unor schimbari climatice profund negative. La nivel de grup si, implicit, in Romania, asiguram una dintre solutiile cruciale ce permite rezolvarea provocarilor climatice, respectiv sisteme de izolare pentru imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor. Drept urmare, cu cat fabricam si comercializam mai multe materiale de izolare, cu atat se imbunatatesc conditiile in ceea ce priveste amprenta de carbon. Acest aspect este certificat de faptul ca, in intervalul de exploatare, productia pe un an a companiei contribuie la eliminarea unor emisii evaluate la 200 de milioane de tone echivalent CO2, aferente cladirilor si diverselor procese derulate la nivel mondial. Chiar daca o tinta importanta a sustenabilitatii este deja indeplinita, Rockwool se angajeaza suplimentar sa diminueze si mai puternic emisiile proprii de gaze cu efect de sera. In ansamblu, toate activitatile companiei sunt derulate tinandu-se cont de principiile sustenabilitatii, sustinand dezvoltarea societatii prezente fara a compromite sansele viitoarelor generatii".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter