RO EN
Coșul este gol

Opinii despre piata de materiale pentru constructii - Knauf Insulation

Adrian Garofeanu, director comercial al Knauf Insulation Romania: "In cursul acestui an se va inregistra o incetinire a ritmului constructiilor cu 10% - 15% comparativ cu anul 2008, ca urmare a faptului ca si Romania este afectata de criza financiara manifestata la nivel mondial. Astfel, sectorul constructiilor ar putea inregistra - in 2009 - un ritm de crestere de doar 9% - 10%, aceasta in conditiile in care vor exista surse de finantare pentru proiectele in derulare.
Totodata, recesiunea economica a generat ieftinirea principalelor materiale de constructii cu 20% - 45%, cele mai importante scaderi de preturi fiind inregistrate de produsele pentru zidarie, precum cimentul, fierul beton si caramida. In acest context, pentru 2009, ne-am propus o crestere peste nivelul pietei constructiilor, respectiv de 20%. Pe termen mediu si lung, Knauf Insulation vizeaza o cota de piata de peste 35%. Chiar daca piata constructiilor va fi afectata de criza, va fi in continuare nevoie de renovarea si de izolarea termica a cladirilor. Pe de alta parte, vanzarile inregistrate in primul trimestru, desi in crestere cu pana la 10%, au fost sub asteptarile noastre. Cresterea de 20% estimata pentru intregul an se bazeaza, insa, atat pe oferirea unor produse noi, cat si pe extinderea retelei de distribuitori. Pentru intervalul urmator am luat in calcul deschiderea unui centru logistic care sa ne ajute in optimizarea distributiei catre clienti".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter