RO EN
Coșul este gol

Opinii piata constructiilor 2008-2009 - Knauf Insulation

Adrian Garofeanu, director general Knauf Insulation: "Piata constructiilor a inregistrat reduceri ale numarului de salariati, din cauza migratiei muncitorilor in strainatate, atrasi de nivelul salarial mai mare. Acest fenomen este benefic pe termen scurt pentru PIB-ul Romaniei, avand in vedere capitalul impresionant care a intrat in tara in ultimii ani si numarul de IMM-uri care a luat amploare datorita acestui fenomen.
Pe termen lung insa, daca forta de munca scade, mai multe ramuri ale economiei vor avea de suferit. In acest sens, se incearca in prezent, suplinirea acestei lipse prin aducerea de muncitori straini, precum si prin reintoarcerea romanilor in tara, carora li se ofera salarii mai mari. Desi nu ne-am confruntat cu acest gen de probleme, ne asteptam, totusi, ca in urmatorii ani piata fortei de munca sa se stabilizeze si sa ajunga la un nivel de dezvoltare similar celui din alte state din Europa de Vest si de Est. Politica referitoare la deseuri a Comisiei Europene promoveaza reciclarea (ceea ce are un impact pozitiv asupra economiilor de energie), prevenirea aparitiei deseurilor (mai putine emisii de metan) si incinerarea. De asemenea, previziunile financiare pentru perioada 2007-2013 precizeaza faptul ca 3% dintre fondurile UE trebuie directionate catre activitati de eficienta energetica. In vederea alinierii la aceste standarde, utilizam materiale reciclate in procesul de productie, lucru care constituie un avantaj important, deoarece, astfel, se reduc costurile totale si - implicit - preturile. Pe aceeasi directie (de eficientizare energetica), datorita tehnologiei folosite pentru ambalarea produselor, am reusit sa reducem considerabil si consumul de combustibil utilizat pentru transport".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter