RO EN
Coșul este gol

ROCKWOOL: Restructurare a activitatii, pentru dezvoltarea viitoare


In cadrul conferintei de prezentare a rezultatelor financiare ale grupului Rockwool aferente anului 2009, Eelco van Heel, presedintele companiei, a comentat factorii care au generat scaderea vanzarilor de anul trecut (-18,5%) si masurile care au fost intreprinse pentru eficientizarea activitatii. In 2009, concernul a realizat o cifra de afaceri de peste 11 miliarde coroane daneze, pentru 2010 estimand o noua depreciere a veniturilor, de maximum 10%.

Eelco van Heel, presedinte al grupului Rockwool:
"Anul trecut s-a dovedit, dupa cum anticipasem, unul dificil pentru companiile din domeniul constructiilor. Cu toate ca au devenit sesizabile primele semne ale unei redresari economice, trebuie sa pastram o atitudine prudenta in ceea ce priveste lichiditatile si investitiile viitoare, avand in vedere faptul ca o criza in forma literei W a mai fost intalnita in istorie. Masurile prompte luate in 2008 de reducere a costurilor operationale si de productie au reprezentat primul pas pe care l-am facut pentru a ne pregati pentru viitor. In 2009 am realizat cea mai importanta restructurare a activitatii din ultimii ani, incluzand aici introducerea unei divizii noi care se va ocupa - preponderent - de dezvoltarea afacerilor la nivel de grup. De asemenea, anul trecut am separat activitatile de tehnologizare in functiuni de dimensiuni mai mici, pentru a fi mai usor de gestionat si pentru a stimula dinamismul si antreprenoriatul in cadrul propriei afaceri. Pe termen lung, o componenta esentiala a evolutiei pozitive a companiei va fi constientizarea si implicarea masiva in proiecte de economisire a energiei. In acest sens, am participat la summit-ul de la Copenhaga (COP15) referitor la schimbarile climatice si vom desfasura, in continuare, actiuni prin care sa atragem atentia asupra faptului ca incalzirea si racirea cladirilor in care locuim reprezinta aproximativ 40% din energia consumata in societatea moderna si ca o mare parte a acestor resurse poate fi salvata printr-o izolare termica eficienta"

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter