RO EN
Coșul este gol

ARMACELL: Piata de izolatii pentru tevi se va stabiliza in 2010


Raspunzand unor intrebari referitoare la activitatea companiei Armacell Romania si la piata izolatiilor pentru tevi, Laurentiu Pestritu, director de vanzari al companiei, mizeaza pe o crestere a cifrei de afaceri, in contextul unei usoare redresari a sectorului in semestrul al doilea din 2010. Firma este prezenta pe piata romaneasca din 1998, fiind membra a grupului american Armstrong World Industries, cu venituri anuale de 2,7 miliarde USD.

Laurentiu Pestritu, director de vanzari al Armacell Romania: "In conditiile in care, la nivel international, 2009 a fost un an al schimbarilor pentru Armacell, pe plan national am incercat sa ne mentinem pozitia de lider pe piata izolatiilor profesionale pentru tevi, obiectiv pe care l-am realizat, insa nu fara sacrificii. In contrast, anul acesta va fi unul de redresare, initiativele si politicile de piata ofensive urmand a reprezenta un avantaj competitiv. Obiectivul nostru este cresterea cifrei de afaceri, desi contextul economic este inca neclar. Printre produsele traditionale comercializate in Romania se afla sistemul de izolatie elastomerica pentru tevi din gama Armaflex si din polietilena - marca Tubolit; fabricatele din gama ArmaCheck sunt recomandate pentru utilizarea, in special, in domeniul industrial. De asemenea, dispunem de o varietate de alte produse (izolatii speciale antiincendiu, cu emisii reduse de fum, pentru domeniul solar, cu invelisuri din PVC, tabla sau aluminiu etc.), pentru diverse tipuri de proiecte. Cele mai noi produse lansate sunt Armaprotect R90 (izolatie elastomerica ce rezista minimum 90 de minute la foc), HT Armaflex S (izolatie pentru panouri solare ce dispune de un invelis dur), Tubolit AR Fonowave (izolatie acustica pentru tevile de canalizare, ce reduce zgomotul cu 80%) si Armaflex FastLink (solutie integrata pentru conectarea pompelor de caldura). Sectorul autohton al izolatiilor pentru tevi se caracterizeaza, in principal, printr-o sensibiliate sporita la pret, fiind influentat decisiv de activitatea din constructii. In 2009 a fost consemnata diminuarea volumului pietei, previziunile pentru acest an fiind aproape imposibil de realizat. Ca opinie generala se estimeaza faptul ca prima jumatate a anului va fi, inca, sub semnul recesiunii, o relativa stabilizare urmand a fi consemnata incepand din al doilea semestru. Principala problema este aceea ca nu se incep proiecte noi, care sa anunte o evolutie pozitiva a cererii in viitor. Momentan s-au reluat lucrarile pe santierele blocate de criza, fiind previzionat, totusi, un trend ascendent. O contributie importanta la revenirea domeniului constructiilor trebuie sa o aiba guvernul, insa masurile luate nu sunt atat de eficiente incat sa sustina piata. Fiind optimist, sunt de parere ca abia toamna va aduce o imbunatatire a climatului economic general".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter