RO EN
Coșul este gol

ETEX: Stabilizare a vanzarilor de materiale de constructii din Europa

Producatorul de materiale de constructii belgian Etex, societate ce va prelua afacerile cu gips din Europa si America de Sud ale Lafarge, a obtinut, anul trecut, venituri totale de 1,95 miliarde euro, inregistrand o crestere de 8,9% fata de nivelul din 2009. Cea mai importanta piata de desfacere a grupului este reprezentata de continentul european (63% din operatiuni), compania inregistrand, anul trecut, afaceri de 1,24 miliarde euro. Totusi, in Europa holdingul belgian a inregistrat cea mai redusa crestere anuala, vanzarile sporind cu numai 1,1% fata de nivelul din 2009. Cresteri semnificative au fost raportate de subsidiarele din America Latina, care au anuntat majorari de 33,1% ale veniturilor, pana la valoarea de 470 milioane de euro. Din punct de vedere al structurii afacerilor, divizia de materiale pentru acoperisuri a obtinut, in 2010, incasari de 868 milioane de euro (+2,4%), vanzarile de placi pentru fatade s-au situat la 858 milioane de euro (+17,2%), iar cele specifice plafoanelor si peretilor interiori au insumat 180 milioane de euro (+27,7%). Pentru anul 2011, reprezentantii Etex estimeaza revenirea pe un trend ascendent a vanzarilor din toate tarile europene, cu exceptia Irlandei, in timp ce pietele cu economii aflate in curs de dezvoltare vor consemna venituri similare celor raportate in anii anteriori crizei. Pe termen lung, conducerea companiei estimeaza ca livrarile realizate in afara Europei vor avea o pondere de 50% din afacerile grupului.
Societatea Etex este prezenta in Romania din anul 2007, prin subsidiara Wanit-Fulgurit din Bucuresti si distribuie, la nivel national, sisteme pentru acoperisuri, fatade si interioare. Concomitent cu preluarea afacerilor cu gips din Europa ale Lafarge, Etex va deveni proprietarul a 90% din actiunile Lafarge Arcom Gips, care detine, pe plan local, doua fabrici (una de gips-carton in apropierea Capitalei si una de ipsos la Aghires - Cluj) si doua cariere (la Nucsoara - Prahova si Birtz - Cluj). Informatii suplimentare, la www.etexgroup.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter