RO EN
Coșul este gol

AMVIC: Crestere de 30% a exporturilor pentru cofrajele termoizolante inglobate

Societatea Amvic (membra a grupului omonim de firme), specializata in promovarea sistemelor de constructii bazate pe elemente termoizolante de cofrare, a inregistrat in primul trimestru al anului in curs vanzari de 0,75 milioane de euro, in o usoara scadere fata de intervalul similar din 2011. Intrucat in a doua parte din 2012, se observa o intensificare a lucrarilor de constructii, veniturile din acest an sunt estimate la 4 milioane de euro. Din punct de vedere al solicitarilor pentru imobilele cu pereti structurali (diafragma din beton) turnati in cofraje termoizolante inglobate “pierdute” (ICF), acestea au fost si sunt cu 300% mai mari decat in intervalul similar al anului 2011, insa majorarea respectiva nu a fost reflectata direct proportional de rezultatele financiare. Ca proiecte semnificative in curs de realizare cu ICF sunt 56 de locuinte situate in zona Polus Center (Cluj) si un bloc cu regim de inaltime P+9E situat pe strada Ileana Cosanzeana nr. 10 in orasul Constanta.

Marin Crutescu, administrator al Amvic: “Exista o crestere de 18% a numarului de comenzi ce se doreste a fi mentinuta sau chiar depasita pana la sfarsitul anului 2012. Se constata o sporire a cererii de ICF pentru subsoluri, piscine si case pasive. Sortimentele destinate imobilelor pasive au o cota de 35% din numarul total de cofraje vandute, prezentand o rezistenta termica de 8,11 mpK/W, fata de cele standard, unde acest indicator este de 4,22 mpK/W. Cele mai multe livrari de ICF s-au efectuat in Bucuresti, Constanta si Cluj, iar exporturile in Finlanda, Suedia, Spania, Franta, Austria si Germania (tari ce au pus in aplicare prevederile Directivei 31/2010 UE), constituie o prioritate contribuind decisiv la realizarea cifrei de afaceri. Obiectivele pentru urmatorii ani sunt: cresterea exportului cu 30% in cazul ICF pasive in tarile Europei occidentale, promovarea procedeului tip ICF in randul specialistilor din birourile de proiectare si firmele de constructii, respectiv facilitarea finantarii viitoarelor lucrari cu credite avantajoase pentru beneficiari.”

 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter