RO EN
Coșul este gol

MEVA: Noua tipuri de sisteme de cofrare pe santierul arenei Lia Manoliu


Raspunzand unor intrebari referitoare la piata sistemelor de cofrare pentru revista Agenda Constructiilor, Razvan Stancu, director de vanzari al Meva Sisteme de Cofraje a estimat scaderea domeniului specific de activitate cu 30% in 2009, context in care societatea a consemnat o depreciere de 12,8% a cifrei de afaceri. De asemenea, reprezentantul firmei a prezentat, pe scurt, principalele lucrari pentru care livreaza produse si cele mai noi sisteme furnizate pe santierul stadionului Lia Manoliu, din Bucuresti.

Razvan Stancu, director de vanzari al Meva Sisteme de Cofraje:
"Pe fondul scaderii generale a pietei constructiilor, sectorul sistemelor de cofrare a urmat tendintele descendente, consemnand o depreciere medie de 30%. In acest context, am reusit sa limitam scaderea cifrei de afaceri la -12,8% fata de anul precedent, datorita, in special, activitatii celor patru mari santiere inaugurate in 2008 si continuate si in prezent. Livrarile de sisteme de cofrare in cadrul acestora au generat chiar o usoara crestere a cifrei de afaceri din 2009. De asemenea, o contributie determinanta la rezultatele financiare a detinut-o departamentul de vanzari, in cadrul caruia sunt angajati numai ingineri constructori cu experienta pe santier, dar si managementul companiei. Estimam ca piata specifica se va diminua si in 2010 cu aproximativ 30%. Cu toate acestea, nivelul cererii de cofraje Meva s-a mentinut - procentual - la nivelul din 2008, scazand, insa, gradul de materializare a potentialelor comenzi. Astfel, daca acum doi ani obtineam cinci contracte din zece oferte, in 2009 numarul contractelor a scazut la doua, din acelasi volum de oferte. In ciuda crizei, la finele anului trecut aveam inchiriate aproximativ 92% din echipamentele din propriul parc, veniturile fiind, insa, afectate de diminuarea costurilor serviciilor. Estimarile sunt pozitive pentru acest an, avand in vedere faptul ca am incheiat deja contracte pentru furnizarea de sisteme pentru executia unei statii de epurare in Ploiesti, a noii Ambasade SUA la Bucuresti si a cladirii sediului SPP, din Capitala. Totodata, vom depune oferte pentru livrarea de sisteme de cofrare pe viitorul santier al Catedralei Mantuirii Neamului, inaugurarea lucrarilor fiind estimata pentru luna august a.c. Cea mai importanta lucrare pentru care furnizam cofraje este cea de edificare a stadionului national «Lia Manoliu», unde avem noua tipuri diferite de sisteme de cofrare, atat pentru elemente verticale, cat si pentru cele orizontale, utilizate concomitent - un record pe santierele din Romania, veniturile Meva urmand a fi sustinute, pana in luna august si de onorarea acestui contract. Pentru aceasta lucrare am importat, in premiera nationala, doua sisteme noi de cofrare (panourile metalice tip Mammut 350/250 si sistemul de sustinere si siguranta a cofrajelor marca Space) - utilizate pentru executia celor 120 de stalpi (cu o inaltime medie de 24 de metri) de sustinere a gradenelor. Alte echpamente inedite folosite pe acest santier sunt mesele cofrante pentru grinzi si sistemul mobil de cofrare a stalpilor cu inaltimi de pana la 6 metri, tip Carofalt. Zonele predilecte de livrare a cofrajelor Meva sunt localizate, in special, in partile de sud si centru ale tarii si, partial, in regiunea Moldovei. Cele mai importante santiere se afla, insa, in Capitala, unde detinem o cota de piata de peste 28%. La nivel de grup, Meva a inceput procesul de extindere si pe piata din Bulgaria, de afacerile locale ale viitoarei companii urmand a se ocupa managerii din Romania".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter