RO EN
Coșul este gol

COFRAJE ALSINA: Piata de cofraje in usoara crestere in 2010


Compania Cofraje Alsina Romania este parte integranta a grupului spaniol Alsina, cu o experienta de peste 50 de ani in domeniul cofrajelor. Holdingul se afla intr-o permanenta expansiune, desfasurand activitati specifice in peste 10 tari dintre care se remarca Portugalia, Italia, S.U.A. si Chile. Subsidiara din Romania si-a inceput activitatea in 2007.

Jonay Fernandez, director comercial al societatii Cofraje Alsina Romania:
"Daca anul 2009 a fost extrem de dificil pentru piata constructiilor in toata Europa, pentru 2010 se asteapta o usoara crestere, chiar daca nu se va mai atinge niciodata nivelul de dezvoltare inregistrat in perioada 2006-2008. Pentru Romania, preconizam un usor declin al pietei sistemelor de cofrare, valoarea acesteia - estimata in anul 2009 – fiind de aproximativ 60 de milioane de euro. Din punctul nostru de vedere, cea mai mare problema a actualei crize economice este reprezentata de inmultirea cazurilor de neplata a creantelor. De asemenea, o alta schimbare pe care am observat-o in domeniul specific de activitate este reprezentata de orientarea clientilor catre activitatea de inchiriere, in detrimentul vanzarilor directe. Practic, aceasta solutie este perceputa ca fiind mult mai economica atat pe termen scurt (cheltuieli mai mici), cat si pe termen lung (nu implica resurse si spatiu pentru a pastra si a repara elementele de cofrare). In ceea ce ne priveste, am fost avantajati de aceasta situatie intrucat strategia de afaceri se bazeaza pe inchirierea cofrajelor si dispunem de vaste cunostinte logistice/tehnice pe care le punem la dispozitia partenerilor, la acelasi nivel de calitate, in toate tarile in care activam. Dintre cele mai noi produse promovate, mentionam sistemul de placa Mecaflex, dezvoltat in mod special pentru zona est-europeana, sistem asemanator celui traditional, dar care se caracterizeaza printr-un grad sporit de mecanizare si siguranta (gratie grinzilor de otel), asigurand, astfel, economii importante (in ceea ce priveste manopera si timpul de montare/demontare). In prezent, volumul furnizarii serviciilor specifice in Romania atinge aproximativ 6 milioane de lei. Pentru 2010 ne-am propus o majorare de aproximativ 30% a cifrei de afaceri, concomitent cu o crestere semnificativa a cotei de piata".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter