RO EN
Coșul este gol

HARSCO INFRASTRUCTURE: Previziuni optimiste pentru 2010


Harsco Infrastructure Romania este reprezentanta autohtona a concernului american Harsco Corporation. Societatea incorporeaza firmele SGB si Hünnebeck (cu activitati in Europa, Asia si America), desfasurand activitati si in domeniul sistemelor de cofrare, esafodaje si accesorii pentru constructii. Hünnebeck (cu sediul in Germania) este prezenta in Romania din 2008, cand a preluat firma Baviera, din Cluj-Napoca, furnizand cofraje pentru proiecte de infrastructura.

Mircea Albutiu, CEO Harsco Infrastructure Romania: "In cursul lui 2009 si la inceputul anului 2010, investitiile in infrastructura si cele industriale au determinat (re)orientarea furnizorilor catre acest segment. Astfel, cererea de servicii din partea beneficiarilor/constructorilor este in crestere atat in Romania, cat si in celelalte tari europene. Totusi, volumul de achizitii a scazut pe fondul nivelului redus al investitiilor, precum si din motive «psihologice», multi antreprenori din domeniul constructiilor fiind descurajati de previziunile economice negative. In acelasi timp, insa, solicitarile pentru cofraje ce pot fi inchiriate au crescut, echilibrand, astfel, volumul afacerilor din acest domeniu, inclusiv pentru firma noastra. De altfel, concernul Harsco Infrastructure are filiale in 36 de tari, lucreaza cu peste 8.200 de angajati si a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de peste 1,5 miliarde USD. Potrivit strategiei manageriale a conducerii holdingului, previziunile de dezvoltare pentru 2010 sunt optimiste, inclusiv in ceea ce priveste Romania. Chiar daca volumul scazut al investitiilor este cauzat de criza economica, iar dupa aceasta perioada nu se va mai inregistra o crestere puternica imediata, consideram ca Romania are nevoie de infrastructura pentru a-si putea consolida imaginea de stat membru al UE. De aceea, consideram ca organizatiile guvernamentale trebuie sa asigure fonduri pentru dezvoltarea acestui segment in care societatea noastra se implica in mod semnificativ in ultima perioada. Suntem prezenti pe santiere din intreaga tara, precum: centurile ocolitoare ale oraselor Sibiu si Suceava, tronsoanele de autostrada Campia Turzii – Bors, Medgidia – Constanta, Arad – Timisoara sau statia de desulfurare a CET Turceni".

 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter