RO EN
Coșul este gol

ADEPLAST: Crestere cu 21% a capacitatii de productie a polistirenului

Producatorul de materiale de constructii AdePlast, cu sediul in Oradea, a demarat, recent, lucrarile de extindere a platformei industriale de la Ploiesti, investitie evaluata la 2,8 milioane de euro. Noua fabrica se va desfasura pe o suprafata totala de 4.000 mp, urmand a fi compusa din doua hale a cate 2.000 mp fiecare, una destinata productiei de polistiren grafitat (un tip special de material izolator) si cealalta depozitarii produselor finite. "Prin aceasta fabrica, avem o premiera in Romania in ceea ce priveste productia de materiale de constructii. Polistirenul grafitat este un material relativ nou, care reprezinta viitorul in domeniul termoizolatiilor, avand in vedere ca are un randament cu 20% mai mare decat cel al polisternului expandat clasic, avand aceeasi grosime a placii", a declarat Marcel Barbut, proprietarul AdePlast. Constructia halelor va fi definitivata pana la finele lunii august a.c., urmand ca echiparea si punerea in functiune a acestora sa se realizeze in prima parte a anului viitor. Capacitatea totala de productie de EPS a AdePlast este, in prezent, de 700.000 mc, dupa finalizarea investitiilor aflate in executie aceasta urmand a spori cu peste 21%, la 850.000 mc. "Continuam, de asemenea, proiectul inceput in Moldova pentru dezvoltarea fabricii de mortare uscate de la Roman (ce va fi operationala pana la sarsitul lui 2012), unitatea avand o capacitate de 250.000 de tone anual. In incinta va functiona si un centru logistic pentru produsele AdePlast ce vor fi livrate in zona Moldovei sau vor fi exportate in Basarabia si Ucraina", a precizat Marcel Barbut. Produsele companiei sunt exportate, in prezent, in Ungaria, Republica Moldova, Ucraina, Liban etc., conducerea firmei avand in vedere extinderea si in Bulgaria, Iordania si o eventuala intrare pe pietele din Africa de Nord dupa stabilizarea politico-economica a regiunii.
Venituri de 39 milioane de euro prevazute pentru anul in curs
In primele cinci luni ale anului, compania a inregistrat o crestere de aproximativ 31% a cifrei de afaceri fata de nivelul aceleiasi perioade a anului trecut, pana la 58 milioane de lei, in special datorita inceperii productiei la fabrica de polistiren expandat din Ploiesti. Pentru intregul an se estimeaza o crestere de aproximativ 30% a incasarilor fata de anul 2011, pana la 39 milioane de euro. Recent, produsele companiei au fost incluse in ofertele unor retele de magazine de bricolaj, cum ar fi Dedeman, Hornbach si Praktiker, in viitor fiind vizata accesarea altor asemenea centre comerciale. In prezent, prin intermediul unitatilor de tip Do-It-Yourself, AdePlast comercializeaza circa 20% din productie, diferenta fiind livrata catre distribuitori sau companii de constructii. Dupa inaugurarea fabricii de EPS de la Ploiesti societatea a atins o cota de piata de 8,8% pe acest segment in primul trimestru al anului in curs, potrivit datelor statistice disponibile pentru importurile de styren. Platforma industriala de la Ploiesti se desfasoara, in prezent, pe o suprafata de 10,8 hectare, din care peste 14.000 mp sunt ocupati de hale construite. Informatii suplimentare, la www.adeplast.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter