RO EN
Coșul este gol

EPC si EGIS au inclus in proiect construirea unui ecoduct in zona Targu Carbunesti

In ultima saptamana a anului 2023 a fost emis Acordul de mediu pentru proiectul autostrazii Craiova - Filiasi si drumul expres Filiasi - Targu Jiu. Desi acest proiect este amplasat in afara lantului Carpatic, el intersecteaza coridoare ecologice de deplasare a mamiferelor mari, precum si habitate favorabile pentru specii sensibile de nevertebrate, amfibieni, pasari si mamifere.
In acest context, consultantii pentru elaborarea studiilor de mediu de la EPC - Consultanta de mediu si Egis in Romania au inclus in proiect realizarea unui ecoduct in zona Targu Carbunesti, unde prezenta carnivorelor mari este confirmata, precum si a mai multor subtraversari destinate erbivorelor, in sectorul sudic al proiectului.
Ca o masura aditionala de siguranta, atat pentru fauna, cat si pentru utilizatorii drumului expres, specialistii au propus, de asemenea, realizarea unui gard ranforsat, care sa previna patrunderea ursilor pe carosabil.
Autostrada Craiova - Filiasi si drumul expres Filiasi - Targu Jiu vor fi construite in judetele Dolj si Gorj si vor avea o lungime totala de 110,1 km. Proiectul este impartit in patru sectoare, pentru toate fiind atribuite serviciile de elaborare a studiilor de fezabilitate, astfel:
  • Lotul 1 (Filiasi - Drobeta-Turnu Severin), contract incheiat cu socierea DP Consult SA - Explan - Geologic Site - SCA Teaha & Fuzesi;
  • Lotul 2 (Drobeta-TurnuSeverin - Domasnea), care include si ecoductul de la Targu Carbunesti, contract incheiat cu asocierea Egis Romania SA - Egis International SAS - Primacons Group - Italrom Inginerie Internationala - Eco Geodrum;
  • Lotul 3 (Domasnea - Caransebes), contract incheiat cu asocierea Proiect-Construct Regiunea Transilvania - Perfect Consult Europe - East Water Drillings;
  • Lotul 4 (Caransebes - Lugoj), contract incheiat cu compania Inpro Muhendislik Musavirlik AS.
Recent, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA a anuntat ca va lansa licitatiile pentru executia lucrarilor de constructii incepand din luna februarie 2024.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter