RO EN
Coșul este gol

ELENA UDREA: Calitatea lucrarilor de constructie lasa de dorit

Raspunzand unor intrebari referitoare la calitatea constructiilor realizate in ultimii ani in tara noastra, Elena Udrea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, a precizat ca situatia actuala nu trebuie sa mai continue. Oficialul MDRT propune intarirea controlului si inceperea unei reforme profunde in ceea ce priveste legislatia in domeniu.
 
 
Elena Udrea, ministru al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului: “M-am gandit mult la calitatea lucrarilor de constructii, mai ales dupa cutremurul din Chile. Eram de putin timp in fruntea acestui minister si atunci am avut o discutie cu colegii, referitoare la starea constructiilor din Romania. Cred ca orice raspuns as da, ar fi unul general sau superficial, deoarece un inventar clar nu s-a facut de foarte multa vreme si cazurile particulare sunt cele care dau cele mai multe batai de cap. Un lucru este cert: situatia aceasta nu mai trebuie sa continue. Este foarte greu sa punem acum toate lucrurile in ordine, intr-un an sau doi. Ceea ce putem face este sa intarim controlul si sa incepem o reforma profunda in ceea ce priveste construirea. Stiu ca este foarte greu sa faci modificari in legislatie, cu atat mai mult intr-un climat economic nesigur, dar, daca nu ma astept la intelegere de la cei care construiesc fara pic de respect, ma astept la responsabilitate din partea colegilor parlamentari si a societatii civile, cu care sper sa putem pune bazele primelor prevederi in acord cu ceea ce se intampla in mod real in piata. Ne-ar ajuta foarte mult un cadru clar reglementat in ceea ce priveste asigurarea imobilelor si responsabilitatea dezvoltatorilor. Aici trebuie sa lucram foarte mult. O alta zona in care ar trebui sa intervenim este cea a invatamantului tehnic de specialitate si a cercetarii. Trebuie sa fim constienti ca, daca realizam lucrari in Romania, atunci trebuie sa o facem intr-un mod adaptat la conditiile locale. De aceea, nu cred in proiectele care vin cu capital din afara si cu proiectele tehnice din acea tara. Trebuie sa dam credit specialistilor romani si scolii romanesti de constructii. Putem dezvolta parteneriate intre acestea, institutele noastre de cercetare si dezvoltatori imobiliari seriosi, astfel incat, pe de o parte, sa avem proiecte bune, iar pe de alta parte, beneficii financiare pentru institutiile de invatamant si cercetare, mult prea dependente de bugetul de stat”.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter