RO EN
Coșul este gol

CLUJ-NAPOCA: Studiul de prefezabilitate al metroului va fi supus Consiliului Local

Studiul de prefezabilitate pentru executia metroului din Cluj-Napoca a fost finalizat si urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului Local martea viitoare. Potrivit primarului Emil Boc, linia de transport subteran va avea 14,4 km, 14 statii si un cost al investitiei de 986 milioane de euro.
"Voi supune Consiliului Local proiectul de hotarare pentru aprobarea studiului de prefezabilitate pentru metrou. Este gata si prima etapa in drumul realizarii metroului va fi supusa aprobarii marti. Va urma sa fie apoi aprobat si de comuna Floresti, dupa care inaintat Guvernului. Apoi vom merge cu pasul urmator, elaborarea studiului de fezabilitate, apoi organizarea licitatiei de proiectare si executie si executia propriu-zisa.
Potrivit edilului clujean, proiectul are o durata de implementare de 128 de luni, aproape 11 ani si, dupa finalizarea acestuia, planul municipalitatii este de a scoate masinile din centrul orasului.
Traseul si detaliile vor fi stabilite in studiul de fezabilitate.
In ceea ce priveste celalalt mega-proiect pregatit de administratia din Cluj-Napoca, trenul metropolitan, studiul de fezabilitate este in lucru si urmeaza a fi gata la jumatatea anului 2021. "Acolo vom putea trece deja la organizarea licitatiei de proiectare si executie, trenul metropolitan fiind mai usor de realizat, intrucat foloseste infrastructura de cale ferata existenta", a precizat Emil Boc.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter