RO EN
Coșul este gol

CE: Finantare de 52 milioane de euro, alocata pentru prima etapa a centurii Sucevei

Comisia Europeana (CE) a aprobat finantarea primei etape a proiectului de constructie a soselei de centura a municipiului Suceava, investitie evaluata la circa 52 milioane de euro. Potrivit unui comunicat al institutiei europene, aproximativ 44 milioane de euro din aceasta valoare va fi asigurata din Fondul de Coeziune si prin intermediul Programului Operational Sectorial (POS) - Transport al Romaniei, axa prioritara 1, ce prevede "Modernizarea si dezvoltarea axelor prioritare TEN-T, in scopul dezvoltarii unui sistem de transport durabil si integrarii acestuia cu retelele de transport ale UE". Cofinantarea se incadreaza in perioada de programare 2007-2013, a doua etapa a proiectului urmand a beneficia de finantare in intervalul financiar 2014-2020.
Proiectul de constructie a centurii ocolitoare a municipiului Suceava, cu o lungime totala de 12,43 km, a fost demarat inca din anul 2007, dupa proiectul intocmit de Consitrans si adjudecat prin licitatie de asocierea CCF Iasi - Grup Colas SA. Pana in prezent, varianta a fost realizata intr-un procent de peste 80%, iar pentru celelate doua tronsoane nefinalizate, Scheia - Moara si Moara - statia de 110 km (finantate de Comisia Europeana), contractul a fost reziliat si urmeaza sa fie organizata o noua licitatie pentru executia lucrarilor. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter