Compania austriaca Syn Trac incepe constructia unei fabrici de asamblare a tractoarelor la Ghioroc (judetul Arad), o investitie de peste 400 de milioane de euro, care va crea aproximativ 600 de locuri de munca, urmand ca primul tractor sa iasa de pe linia de productie in octombrie 2023. Compania a anuntat investitia vineri, cu ocazia lansarii proiectului parcului industrial al comunei Ghioroc, in care vor activa mai multe firme internationale.
Managerul consortiului de firme care vor activa la Ghioroc, Patrick Monac, a declarat ca in viitoarea fabrica locala se vor asambla anual circa 400 de tractoare, care vor fi exportate in Europa de Est.
"In acest an vom deschide fabrica de tractoare Syn Trac, iar in octombrie anul viitor vrem sa iasa primul tractor de pe linie. Productia din Romania va fi focusata pe toate tarile de est ale Europei si pe Orientul Mijlociu. In acest an vom dezvolta si proiectul pentru fabrica de remorci si mecanisme hidraulice si cutii de viteza. Vor fi peste o suta de locuri de munca in prima faza, iar in 4-5 ani vom ajunge la 600 de locuri de munca. Investitia va fi de peste 400 de milioane de euro, pe o suprafata de zece hectare. Avem deja o comanda de 1.500 de tractoare, dintre care 40 pentru Romania", a declarat Patrick Monac.
Managerul a subliniat ca planurile grupului Syn Trac sunt de a dezvolta un parteneriat pe termen lung cu Romania.
"Noi nu am venit aici sa cautam forta de munca ieftina, ci sa cream un parteneriat cu si pentru locuitorii din Ghioroc. Drept urmare, am decis ca salarizarea din fabrica din Romania sa fie identica cu aceea din fabrica din Austria. Mai mult decat atat, firma va avea sediul social in Romania, chiar in Ghioroc. Drept urmare, profitul va ramane in Romania", a precizat Patrick Monac.
Potrivit primarului comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, in parcul industrial vor mai fi infiintate o unitate de productie de peleti si una de procesare a fructelor si legumelor. Reprezentantii companiei spun ca vor colabora indeaproape cu producatorii locali din judetul Arad, care isi vor putea vinde marfurile direct fabricii.