RO EN
Coșul este gol

Opinii despre piata de materiale pentru constructii - Somaco Grup

Eugen Pitic, director comercial al Somaco Grup Prefabricate: "Piata de BCA s-a inviorat in lunile aprilie - mai, odata cu inceperea sezonului si sunt semne ca datorita avantajelor de cost de constructie (consumul redus de mortare si materiale termoizolatoare, greutatea specifica diminuata permitand economii de costuri cu structura care preia incarcari cu zidaria mai mici si viteza mai mare de constructie) piata se orienteaza usor de la caramida spre BCA.
In perioada de recesiune clientii se indreapta spre solutii mai eficiente. Aceasta tendinta este demonstrata si de faptul ca pretul la BCA s-a redus, dar nu asa mult ca si la caramida. Oricum, vanzarile in anul 2009 sunt ajutate in mare masura de proiectele deja incepute si finantate din 2008. In 2010 speram ca actiunile intreprinse de guvern pentru incurajarea constructiei de locuinte (care poate avea cel mai mare multiplicator de crestere economica) sa-si faca efectul si sa aiba un impact pozitiv asupra pietei de zidarie si - in special – a celei de BCA".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter