RO EN
Coșul este gol

Opinii despre piata de materiale pentru constructii - Siceram SA

Nicolae Neag, director comercial al Siceram SA: "Anul acesta va fi foarte dificil pentru producatorii de materiale de constructii (in general) si pentru cei de zidarii (in special). Consider ca acest sector va fi unul dintre cele mai afectate de criza, concretizat printr-o scadere fizica de minimum 20% si una valorica chiar mai mare, ceea ce va face ca multi producatori (si chiar vanzatori) sa se confrunte cu probleme grave.
In primul trimestru din 2009, nivelul productiei a fost influentat de perioada de reparatii planificate din luna ianuarie. Deocamdata acest nivel nu a fost influentat de cererea redusa de pe piata dar, probabil, va reprezenta un factor care va influenta, in principal, ultima perioada a anului. Din punct de vedere financiar rezultatele n-au fost slabe, dar, dupa o scadere a stocurilor in lunile ianuarie si februarie a.c., acestea au crescut in partea a doua a lunii martie. Prin comparatie, vanzarile la invelitori s-au situat peste nivelul perioadei similare a anului trecut. Cifra de afaceri realizata in trimestrul intai a fost de 10,5 milioane de lei, iar la nivel de an estimam o valoare de 55 milioane de lei. Principalul obiectiv avut in vedere este reprezentat de plata creditelor pentru investitiile facute in anii anteriori. Vom realiza, fara imprumuturi bancare, foarte putine obiective noi si de mica valoare. La cum se prezinta sectorul in prezent (si la conditiile actuale de creditare), o investitie de amploare nu s-ar justifica. Principala problema pe care o intampinam este constituita de reducerea drastica a cererii de pe piata, aspect care nu a putut fi suplinit nici prin reducerile de preturi aplicate permanent in ultima perioada, din cauza faptului ca aceasta este generata - in special - de lipsa creditarii. Sunt de parere ca, pe termen scurt si mediu, chiar si o intoarcere la conditiile de creditare de dinaintea inceperii crizei nu va duce la o normalizare a pietei, deoarece trebuie recastigata increderea consumatorilor in a aloca fonduri in dezvoltarea imobiliara".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter